Miniomenapiirakat

Esikoisen nelivuotissynttärit on nyt juhlittu. Niin sankarilla itsellään kuin paikalla olleilla lapsilla ja aikuisillakin taisi olla mukavaa.

Kuten aiemmassa postauksessa mainitsin, tarkoituksena oli tehdä sellaiset juhlatarjoilut, että kaikkea pystyisi syömään ”juostessa”. Niinpä listalla oli minikokoista kaikkea: porkkanakakkua muffinssimuodossa, minipizzoja, pieniä foccaccianpaloja, suklaakeksejä – ja miniomenapiirakoita.

Kuten lastenkutsuilla usein, tuli tarjottavaa tehtyä vähän överisti. Lapsethan eivät itse asiassa juurikaan syö juhlissa. Mutta porkkanamuffinssit ja omenapiirakat kyllä kelpasivat pienemmillekin vieraille.
Tuttuun tyyliin tarjottavat myös sopivat useimmille allergikoille.

Miniomenapiirakat

n. 36 kpl

valmistusaika n. 45 min

Pohja:

225 g pehmeää voita tai laktoositonta margariinia

1,2 dl sokeria

2 dl ruis- tai tattarihiutaleita (käytä tattaria, jos haluat täysin gluteenitonta)

2,5 dl puhdaskaurajauhoja

Täyte:

n. 5 dl omenasosetta

Pinnalle:

2 dl ruis- tai tattarihiutaleita

25 g sulatettua voita tai laktoositonta margariinia

2 rkl sokeria

Sekoita rasva ja sokeri. Lisää hiutaleet ja jauhot ja sekoita tasaiseksi. Laita taikina jääkaappiin vetäytymään ja kuumenna uuni 200 asteeseen.

Nostele taikinasta lusikalla kökkäreitä. Pyörittele ne käsien välissä palloiksi, painele litteäksi ja asettele muffinssivuokien pohjalle. Taikina on aika tahmeaa, joten kannattaa kastella kädet kylmällä vedellä, niin se ei tartu käsiin. Paista piirakkapohjia uunin keskitasolla 200 asteessa 8 minuuttia.

Ota piirakkapohjat uunista ja anna niiden laskeutua hetki. Nostele omenasosetta lusikalla pohjien päälle. Reilu teelusikallinen per piirakka riittää.

Sekoita sulatettu rasva, hiutaleet ja sokeri keskenään. Ripottele seosta omenapiirakoiden päälle. Paista uunin keskitasolla 200 asteessa n. 15 minuuttia, kunnes pinta on hieman ruskettunut. Tarjoa piirakat jäähtyneinä.

Omenapiirakat ovat hyviä sellaisenaan, mutta mukavaa lisäpotkua tulee, kun pursotat jokaisen piirakan päälle hiukan paksua vaniljakastiketta. Hyvä maidoton versio on esim. Alpron soijavaniljakastike. Kastikkeen pitää olla vanukasmaisen paksua, koska liian juokseva kastike möhjöönnyttää piirakat.

2 thoughts on “Miniomenapiirakat

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s