Suklaakeksit, joita voi tarjota lähes kaikille

Kuten aiemminkin on tullut mainittua, meillä käy usein ruokavieraita, joilla on erilaisia erityisruokavalioita. Tämän suklaakeksireseptin olen kehittänyt eräänlaiseksi ”yleisallergiareseptiksi”, joka sopii lähes kaikille. Mikä parasta, keksit ovat myös ihan syötävän hyviä.

Resepti on mukailtu versio Hillary Clintonin kuuluisasta keksireseptistä. Muistattehan – kun Bill Clinton aikoinaan kisasi presidenttiydestä George Bush vanhemman kanssa, Bushin leiri yritti tehdä vaaliasetta muun muassa siitä, ettei Hillary ollut kunnon kotiäiti. Osana vaalitaistoa Hillary sekä Barbara Bush julkistivat omat suklaakeksireseptinsä. Ja kuinka ollakaan, Hillaryn keksit saivat suuremman suosion.

Chocolate chip cookies
taikinasta tulee n. 42 pikkuleipää

150 g margariinia
1 dl tummaa ruokokidesokeria
1 dl tummaa siirappia
1 tl vaniljasokeria
n. 4,5 – 5 dl gluteenitonta puhdaskaurajauhoa (voit käyttää myös tavallista vehnäjauhoa, jolloin jauhoja tulee vähemmän)
1,5 tl ruokasoodaa
1,5 tl suolaa
170 g tummaa suklaata (HUOM! Jos syöjien joukossa on pähkinä- tai maitoallergikkoja, tarkista, ettei suklaa sisällä näitä ainesosia)

Pilko suklaa isolla veitsellä pieniksi palasiksi.

Vaahdota pehmeä margariini, ruokokidesokeri ja vaniljasokeri. Sekoita mukaan siirappi.

Sekoita jauhot, sooda ja suola keskenään. Lisää taikinaan hieman jauhoseosta ja sen jälkeen suklaapalat. Sekoita taikinaan loput jauhot. Taikinasta pitää tulla paksua ja jähmeää. Gluteenittomia jauhoja pitää laittaa enemmän kuin vehnäjauhoja, sillä ne sitovat nestettä heikommin.

Muotoile taikinasta pyöreitä palloja ja painele ne litteiksi paperoidulle leivinpellille. Jos käytät vehnäjauhoja, keksit leviävät uunissa melko paljon, joten ne pitää asetella aika kauas toisistaan. Gluteeniton taikina ei leviä niin paljoa.

Paista 180 asteessa uunin keskiosassa, kunnes pikkuleivät ovat hieman ruskettuneet pinnalta – n. 10 – 12 min. HUOM! Keksit kärvähtävät nopeasti, joten tarkkaile ensimmäistä pellillistä määrittääksesi hyvän paistoajan.

Advertisement

9 kommenttia artikkeliin ”Suklaakeksit, joita voi tarjota lähes kaikille

  1. Voiko siirapin korvata jollain kuivalla? Siirappi on siitä hankala, että ajattelin antaa lahjaksi keksien kuiva-aineet lasipurkissa reseptin kera.

    • Siirapin voi yleensä korvata fariinisokerilla ja päinvastoin. Toki taikinasta tulee hieman kuivempaa sillä tavalla, mutta ero ei ole suurensuuri.

      • Mutta ennen kuin laitat kaikki kuiva-aineet sekaisin lasipurkkiin, huomioithan, ettei niitä suinkaan heitetä kaikkia yhdellä kertaa taikinaan. Sokerit vaahdotetaan ensin voin kanssa. Se on olennaista oikean koostumuksen aikaansaamiseksi.

  2. Olen tehnyt näitä pari kertaa parilla muutoksella (esim. olen käyttänyt kookossokeria, kun kaverilla ei ollut muuta). Nyt ajattelin näitä vielä uudestaan, tälläkin kertaa muokaten niin, että laitan vehnäjauhoja, kun mulla ei ole gluteenin kanssa ongelmia. Ja siis tosiaan olen yrittänyt etsiä Hillary Clintonin kekseistä vegaanista versiota ja löysin täältä! Ihan parasta ja keksit ovat (vähän liiankin :P) hyviä! Kiitos siis reseptistä!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.