Tietoa blogista

Kaisa_HernbergTiedättehän termin ”ruuhkavuodet” – yrität samaan aikaan tehdä loistokasta uraa, kasvattaa täysipäisiä lapsia, vaalia parisuhdetta, harrastaa, nähdä maailmaa ja estää kroppaa rupsahtamasta. Jep, varhaiskeski-ikäisenä on sitten nastaa!

No, miksi sitten hassata aikaa ruuanlaittoon – ja etenkin siitä bloggaamiseen? Kolme syytä:

1) Opin jo lapsuudessani, että oli miten oli, ruuasta ei tingitä. Tästä säännöstä pidän edelleen kiinni, ruuhkan keskelläkin. Jo opiskeluaikana opin kuitenkin soveltamaan – silloin siksi, että opiskelijan budjetti ei riitä kaikkeen. Nyt puolestaan on mentävä sen mukaan, että joka päivä ei ole aikaa kaikkien taiteen sääntöjen mukaiselle slow cookingille.

2) Kaverini kyselevät minulta usein reseptejä.

3) Lähipiirissäni on jos jonkinlaista ”ruokarajoitteista” kananmuna-allergikoista paleodieetin noudattajiin. Tälle porukalle kokkaaminen vaatii kekseliäisyyttä. Ja kun sen vaivan kerran näkee, miksei sitten samalla jakaisi hyvää eteenpäin.

Ruuhkavuosikokin parhaita ystäviä ovat pasta, isot uunivuuat, erittäin iso jääkaappi ja pakastin, puolivalmisteet sekä rento asenne. Näillä eväillä saa päivittäin perheelle pöytään hyvää ja ravitsevaa apetta. Ja viikonloppuisin on sitten aikaa sille slow cookingille. Jos huvittaa. Tärkeintä on, ettei anna ruuanlaiton stressata liikaa – kätevinkin emäntä voi välillä viedä muksut Rossoon tai lämmittää pakasteranskalaisia.

Tähän blogiin kokoilen pikkuhiljaa sekä niitä supernopeita arkireseptejä että enemmän näperrystä vaativia pataruokia ja kaikenlaisia jälkiruokia ja kakkuja. Etenkin leipomuksia on kiva duunata myös niiden perheen pienimpien apukokkien kanssa. Ja aika monesta reseptistä on ainakin pienellä tuunauksella saatavissa monenlaisille allergikoille sopivia versioita.

Iloisia ruokahetkiä!

Terveisin,

Kaisa H.
kokatessa (at) gmail.com

Blogin kirjoittaja on helsinkiläinen työssäkäyvä viisihenkisen uusperheen äiti, joka rakastaa ihmisten ruokkimista.

Advertisement