Nyt alkaa olla taas se aika vuodesta, kun omenoita pursuaa joka tuutista. Entisenä omakotiasujana muistan hyvin ahdistuksen, joka syntyi, kun hilloa oli tehty jo litrakaupalla, omenapiirakka pursusi korvista, työkavereille oli kiikutettu kassikaupalla omppuja ja niitä vain edelleen piisasi. Niinpä omenareseptejä on tullut kehiteltyä aikamoinen määrä vuosien varrella. Tässä yhdeksän tapaa käyttää omenoita – kuten huomaat, hillon ja piirakan lisäksi omenoista saa vaikka mitä muutakin:
- Karpalo-omenamuffinssit
- Omenahillo
- Omena-briejuustopatongit
- Miniomenapiirakat
- Sienisalaatti
- Raikas fetasalaatti
- Jugurtti-omenapiirakka
- Omena-kardemummamuffinssit
- Luumu-omena-juustokakku
Ja vielä kymmenes vinkki kaupan päälle: jos teet marjamehua mehumaijalla, laita mukaan tuhti satsi omenoita. Ei vaikuta makuun, mutta saat pienemmällä marjamäärällä paljon enemmän mehua.