Foccaccia

Esikoisen synttärijuhlat lähestyvät, ja keittiössämme on toiminut parin viikonlopun ajan sivutoiminen leipomo. Periaatteena on valmistaa kaikenlaista pientä, jota voi ”syödä juostessa”. Lapset yleensä tykkäävät suolaisesta, joten päätin tehdä pitkästä aikaa foccaccia-leipää.

Olen leikannut vuosia sitten talteen reseptin Koti ja Keittiö -lehdestä, ja hyvin se toimii edelleenkin. Tein myös yhden pellillisen gluteenittomana, resepti löytyy täältä.

Foccaccia-leipä
6 dl vettä
1 pussi kuivahiivaa
n. 9 dl vehnäjauhoja
2 dl grahamjauhoja
1/2 rkl suolaa (mitalla mitattuna)
1/2 dl oliiviöljyä
kuivattua timjamia
karkeaa merisuolaa

Lämmitä vesi hieman kädenlämpöä lämpöisemmäksi (n. 40 astetta). Sekoita kuivahiiva vehnäjauhoihin. Kaada yleiskoneen kulhoon vesi, jauhot ja suola. Sekoita tasaiseksi ja vaivaa n. 10 – 15 minuuttia. Pitkä vaivaaminen on tärkeää, jotta leivästä tulee pehmeää.

Kohota taikinaa liinan alla n. tunti, kunnes se on kohonnut kaksinkertaiseksi.

Ota syvä uuninpelti tai iso uunivuoka ja vuoraa se leivinpaperilla. Levitä oliiviöljy tasaisesti paperille. Painele taikinasta ilmakuplat pois ja levitä se pellille painellen ja venyttäen.

Ripottele timjamia foccaccian pinnalle. Kohota liinan alla vielä n. 45 minuuttia.

Ripottele lopuksi karkeaa merisuolaa foccaccian pinnalle. Paista 225 asteessa n. puoli tuntia.

2 thoughts on “Foccaccia

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s