Sitrusmarinoitu grillikana ja kuskussalaatti

Jos vappuaaton perinteenä on munkkien paisto, vappupäivänä vuorossa on puolestaan lapsiperheiden aamuinen grillailu. Koska seurueemme natiaiset heräävät kuitenkin kuudelta jokaikinen aamu, eivätkä äidit ja isit hillu vappuaattona skumpat tukassa, olemme ottaneet tavaksi kokoontua aikaisin vappuaamuna grillin ääreen.

Tälläkin kertaa valitsin grillattavaksi kanaa. Ohuet broitsuleikkeet nimittäin valmistuvat kaasugrillissä nopeasti ja näppärästi. Laitoin fileet marinoitumaan n. tuntia ennen grillausta, ja niistä tuli oikein maukkaita ja mureita. Lisukkeina toimivat grillatut maissintähkät ja kuskussalaatti.

Sitrusmarinoidut kanafileet grillissä
400 g maustamattomia broilerin ohutleikkeitä
n. 3 rkl oliiviöljyä (huom, ei extra virgin)
n. 2 rkl sitruunamehua
n. 1 tl limettimehua
n. 1 tl sokeria
n. 1 tl jauhettua korianteria
n. 1/2 tl jauhettua inkivääriä
ripaus mustapippuria
suolaa
timjamia

Laita kanafileet kannelliseen säilytysrasiaan. Sekoita marinadin ainekset keskenään ja tarkista maku. Suolaa kannattaa laittaa aika paljon. Kaada marinadi kanafileiden päälle ja nostele fileitä niin, että marinadi leviää tasaisesti. Laita jääkaappiin maustumaan ainakin tunniksi. Kääntele rasiaa välillä.

Grillaa fileet molemmilta puolilta. Kaasugrillissä ne kypsyvät nopeasti, joten ole tarkkana, etteivät kuivahda. Hiiligrillin kanssa pitää olla erityisen tarkkana, koska hiillos on yleensä niin kuuma, että grillattavat ruuatkin muuttuvat herkästi hiileksi. Fileet voi toki myös paistaa pannulla, jos ei ole grillaustuulella.

Kuskussalaatti
1 ruukullinen salaatinlehtiä, esim. puoli ruukullista romainea ja puoli ruukullista tammenlehvää
2 tomaattia
pätkä kurkkua
pieni purkillinen sitruunatäytteisiä oliiveja
kourallinen rusinoita
1,5 dl kuskusryynejä

Kastike:
2 rkl extra virgin -oliiviöljyä
1 rkl sitruunamehua
yrttisuolaa
mustapippuria
basilikaa
minttua

Keitä kuskus paketin ohjeen mukaan ja jäähdytä. Huuhtele salaatinlehdet ja kuivata talouspaperin päällä. Huuhdo ja pilko tomaatit ja kurkku. Valuta oliivit. Revi salaatinlehdet kulhon pohjalle ja ripottele päälle kurkut, tomaatit, oliivit ja rusinat. Kaada kuskus salaatin päälle ja sekoita. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään, lisää kastike salaattiin ja sekoita.

Yksi kommentti artikkeliin ”Sitrusmarinoitu grillikana ja kuskussalaatti

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.