Tonnikala-mascarponepasta

Tässäpä ehkä kaikkien nopeiden arkiruokien äiti. Jos joku oikeasti onnistuu saamaan esimerkiksi pakastekalapuikot pöytään nopeammin kuin tämän tonnikalasoosin, niin saa tulla tänne ilmoittautumaan. Mikä parasta, molemmat lapsemmekin lapioivat tätä hyvällä halulla.

Bongasin reseptin Safeway-kauppaketjun asiakaslehdestä joskus vuonna miekka ja kypärä. Alkuperäisessä ohjeessa käytettiin mascarponea, mutta nykyisin toki korvaan sen Tofutti-soijatuorejuustolla. Jos kevät- tai ruohosipulia ei ole saatavilla, tavallinen keltasipulikin menettelee.

Tonnikala-mascarponepasta
riittää 2 aikuiselle ja 2 lapselle 2 päiväksi

valmistusaika n. 10 min

Kastike valmistuu nopeammin kuin pasta ehtii kiehua

nippu kevätsipulinvarsia tai ruohosipulia
200 g mascarponea tai soijatuorejuustoa
2 dl maitoa tai kauramaitoa
2 tl ohrakasta
2 prk tonnikalapaloja vedessä
sitruunamehua
tilliä, mustapippuria

Silppua sipulit ja kuullota rypsiöljytilkassa paistokasarissa. Lisää tuorejuusto ja sekoittele, kunnes juusto on sulanut. Sekoita maito ja ohrakas ensin keskenään ja lisää sitten pannulle. Sekoita tasaiseksi. Valuta tonnikalat, lisää pannulle, sekoita. Mausta sitruunamehulla, tillillä ja mustapippurilla. Jos käytät soijatuorejuustoa, voit lisätä pienen rippusen sokeria (mascarpone on luonnostaan hiukan makeaa). Lisää suolaa vasta kun olet testannut maun – yleensä tonnikalan sisältämä suola riittää. Kuumenna kuplivaksi ja käännä sitten levyltä lämpö pois. Pidä lämpimänä kannen alla, kunnes pasta on valmista.

Kastike sopii parhaiten kuviopastan , esim. fusillin tai simpukkapastan kanssa.

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.