Ranskalainen suklaakakku (jauhoton, gluteeniton, myös maidoton)

Minulla on tietty motto ravintolassa syömiseen liittyen: jos ravintola on korkeatasoinen, otan jälkiruuaksi crème brûléeta, jos sitä on saatavilla. Vähän huonommassa mestassa taas suklaakakku on aina turvallinen valinta – sitä ei yleensä kehnoinkaan kokki pysty täysin pilaamaan.

Ihanan hötöinen ja täyteläinen ranskalainen suklaakakku on helppo ja palkitseva herkku. Kakun kuuluukin lässähtää, joten sen leipomisesta selviää, vaikka olisi jauhopeukalo keskellä kämmentä. Kaiken lisäksi kakku sopii myös monille ruokarajoitteisille. Taikinaan ei käytetä lainkaan jauhoja, mistä keliaakikot kiittävät, ja kakku on mahdollista valmistaa maidottomana.

Tuhdista kakusta riittää tarjottavaa isollekin seurueelle, joten se on varsin oiva tarjottava vaikkapa isompiin juhliin. Kakku on parhaimmillaan yli yön jääkaapissa seisseenä.

Resepti on peräisin Helsingin Sanomista.

Ranskalainen suklaakakku
valmistusaika n. 1 tunti

200 g voita (maidotonta margariinia)
200 g tummaa suklaata
5 munankeltuaista
5 munanvalkuaista
1 1/2 dl fariinisokeria
1 1/2 dl sokeria

Vuoraa irtopohjavuuan pohja leivinpaperilla ja voitele vuoka – myös pohja.

Sulata voi ja suklaa mikrossa puolella teholla.

Vatkaa munankeltuaiset ja fariinisokeri kuohkeaksi vaahdoksi.

Vatkaa munanvalkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeri valkuaisvaahtoon vähitellen vatkaten.

Sekoita voi-suklaaseos keltuaisvaahtoon. Kääntele valkuaisvaahto joukkoon. Kaada taikina kakkuvuokaan. Paista uunin toisiksi alimmalla tasolla 175 asteessa n. 40 minuuttia. Kakun kuuluu jäädä sisältä tahmeaksi, ja sen kuuluu lässähtää paistamisen jälkeen.

Anna kakun vetäytyä yön yli jääkaapissa. Tarjoa kermavaahdon kera.

Advertisement

4 kommenttia artikkeliin ”Ranskalainen suklaakakku (jauhoton, gluteeniton, myös maidoton)

  1. […] aikeissa metsästää netistä hyvää brownies-ohjetta. Ei sillä, etteivätkö mokkapalat tai ranskalainen suklaakakku tyydyttäisi suklaaleivonnaisten nälkää, mutta ihanan mähnäiset browniet ovat silti ihan oma […]

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.