Kun pohdimme, mitä kaikkea perheemme ensimmäiseen vegaaniseen joulupöytään laitettaisiin, muistui mieleeni vanha herkku – täytetyt letut. Idea sai lapsilta kannatusta, ja lopputulos oli kaikkien yksimielinen suosikki. Ainoa miinus oli, että lettukääröjä olisi saanut olla enemmän.
Soijarouhetäytteiset letut
n. 8 lettukääröä
valmistusaika n. 1 h
Lettutaikina
5 dl soijamaitoa
1,5 dl soijajauhoa
0,5 tl suolaa
vehnäjauhoja
Täyte
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
500 g paseerattua tomaattia
tummaa soijarouhetta
2 rkl kaurafraichea
suolaa, mustapippuria, basilikaa
Pinnalle
Prosociano-vegeparmesania
Sekoita lettutaikinan ainekset keskenään. Laita jauhoja sen verran, että taikina on melko juoksevaa, mutta ei ihan litkua. Paista taikinasta lettuja.
Valmista täyte: Kuori ja pilko sipuli ja valkosipulinkynnet ja kuullota öljytilkassa paistinpannulla. Lisää paseerattu tomaatti ja kuumenna. Lisää sen verran soijarouhetta, että tomaattikastikkeen neste suurin piirtein imeytyy rouheeseen ja tuloksena on melko jämäkkä seos. Mausta kaurafraichella, suolalla, mustapippurilla ja basilikalla.
Lusikoi täytettä letun päälle ja kääri lettu kääröksi. Toista, kunnes letut ja täyte on käytetty. Asettele lettukääröt uunivuokaan ja ripottele päälle raastettua Prosocianoa. Paista uunin keskiosassa n. 15 min, kunnes juusto on hieman ruskettunut. Tarjoile lämpimänä.
Lettukääröt voi valmistaa myös etukäteen jääkaappiin ja kuorruttaa uunissa juuri ennen tarjoilua.
[…] Seitankinkku (ei jatkoon) Täytetyt letut […]