”Jauhelihapizza” soijarouheesta

Vappuna tein ensimmäisen kerran moneen, moneen vuoteen itse pizzaa. Sen jälkeen sitä on tullut tehtyä monta kertaa, koska pizzasta tykkää takuuvarmasti koko perhe. Ei ollenkaan vähäinen asia tuo – meillä kun viiden hengen porukkaan mahtuu aika monenlaisia näkemyksiä siitä, mikä on hyvää ja mikä ei.

Aikaisemmin olen tehnyt erilaisia ”vähän kaikkea” -pizzoja, joissa on eri lohkoissa eri täytteitä eri perheenjäsenille. Vanhemmat lapset diggailevat makkarasta, kun taas pienimmälle ja meille aikuisille maistuu muun muassa kylmäsavulohi. Tällä kertaa päätin yksinkertaistaa hommaa ja tehdä saman täytteen kaikille.

Soijarouheesta syntyy helppo bolognesekastike, joka toimii tosi hyvin pizzan täytteenä. Maistui koko porukalle. Tästä kertoo jo sekin, etten ehtinyt saada napattua kuvaa todisteeksi.

Teen yleensä kerralla kaksi pellillistä pizzaa, jolloin kaikki reseptin ainekset kerrotaan kahdella. Toisen pellillisen voi pakastaa ja lämmittää uunissa vaikka seuraavana päivänä tai myöhemmin.

”Jauhelihapizza” soijarouheesta
2 aikuiselle ja 3 lapselle

valmistusaika 1 tunti + 30 min

Pizzapohja
2 dl vettä
0,5 pussia kuivahiivaa
3 rkl oliiviöljyä
0,75 tl suolaa
n. 4,5 dl vehnäjauhoja

Täyte
200 g paseerattua tomaattia
2 dl tummaa soijarouhetta
2,5 dl kiehuvaa vettä
puolikas kasvisliemikuutio
valkosipulinkynsi
mustapippuria
basilikaa
puoli purkillista kivettömä kalamataoliiveja
150 g mozzarellaraastetta
oreganoa

Lämmitä vesi hiukan kädenlämpöä lämpöisemmäksi (n. 40 astetta). Sekoita kuivahiiva jauhoihin. Kaada yleiskoneen kulhoon vesi, öljy, suola ja jauhoseos. Sekoita tasaiseksi ja vaivaa 5 – 10 minuuttia.

Kohota taikina liinan alla kaksinkertaiseksi (n. 45 minuuttia).

Painele takinasta ilmakuplat pois. Venytä ja kaulitse taikina ohueksi levyksi leivinpaperin päällä ja siirrä papereineen päivineen uuninpellille.

Murenna kasvisliemikuutio kiehuvaan veteen. Lisää soijarouhe ja anna kasvisliemen imeytyä (menee pari minuuttia). Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi. Lisää paseerattu tomaatti ja valkosipuli soijarouheen sekaan ja mausta basilikalla ja mustapippurilla.

Levitä soijarouhe-tomaattiseos tasaisesti pizzapohjalle. Ripottele päälle oliivit ja juustoraaste. Mausta oreganolla.

Paista uunin alaosassa 200 asteessa vajaat parikymmentä minuuttia, kunnes juusto on ruskettunut. Tarjoile heti.

Advertisement

Yksi kommentti artikkeliin ””Jauhelihapizza” soijarouheesta

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.