Kikherne-porkkanapihvit

kikherne-porkkanapihvitTässäpä onnistunein uusi ruokakokeilu vähään aikaan. Bongasin joskus aikaa sitten Hesarin ruokasivuilta kikherne-porkkanapihvien ohjeen, mutta keksin kaivaa sen esiin vasta nyt. Kyllä kannatti!

Muokkailin reseptiä hiukan, ensinnäkin suuremmaksi, koska pihvien vääntämisessä on jonkin verran vaivaa, joten kannattaa tehdä kerralla kunnon satsi. Mutta lisäsin myös soijajugurttia ja munia ja vaihdoin vehnäjauhon gluteenittomaan korppujauhoon. Tällä tavalla pihvitaikina pysyy paremmin koossa, ja pihveistä tulee mukavan mureita.

Jos haluaa täysin vegaanisen version, munat voi uskoakseni kyllä jättää poiskin, koska soijajugurttikin hyytyy kuumennettaessa.

Kikherne-porkkanapihvit
riittää 3 päiväksi 2 aikuiselle ja 2 lapselle

valmistusaika n. tunti

2 tlk (à 400 g) säilykekikherneitä
1 rkl ruokaöljyä
3 isohkoa porkkanaa
1 sipuli
3 – 4 valkosipulinkynttä
n. 1,5 tl jauhettua korianteria
3 dl soijajugurttia
3 munaa
2,5 dl gluteenitonta korppujauhoa
kourallinen silputtua tuoretta korianteria
n. 1 tl suolaa
valkopippuria

Kuori ja pilko sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuori ja raasta porkkanat. Kuumenna reilu loraus rypsiöljyä pannulla ja kuullota korianterijauhetta, sipuli- ja valkosipulihaketta ja porkkanaraastetta. Jätä hautumaan miedolle lämmölle.

Valuta ja huuhtele kikherneet ja laita monitoimikoneen kulhoon. Lisää ruokalusikallinen öljyä. Aja seos nopeasti karkeaksi soseeksi.

Sekoita kulhossa kikhernesose, sipuli-porkkanaseos ja silputtu tuore korianteri. Lisää soijajugurtti, munat ja korppujauho. Mausta suolalla ja valkopippurilla ja sekoita tasaiseksi.

Muotoile taikinasta paistinpannulle pyöreitä pihvejä. Paista keskilämmöllä öljyssä molemmin puolin, kunnes rapsakoita ja ruskeita. Kypsyminen tehostuu, jos paistat pihvit kannen alla. Homma nopeutuu huomattavasti, jos käytät kahta paistinpannua.

Tarjoile esim. keitetyn ohran ja soijajugurttikastikkeen kanssa.

Soijajugurttikastike
2 dl soijajugurttia
reilu loraus sitruunamehua
n. 2 rkl silputtua tuoretta korianteria
ripaus suolaa ja mustapippuria

Sekoita ainekset keskenään ja anna maustua jääkaapissa hetki ennen tarjoamista.

Advertisement

2 kommenttia artikkeliin ”Kikherne-porkkanapihvit

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.