Sieni-soija-kesäkurpitsamakaronilaatikko

Sieni-soija-kesäkurpitsamakaronilaatikkoJes! Vihdoinkin keksin, miten lapset saa syömään sieniä. Eivät, mokomat, nimittäin suostu niitä suuhunsa laittamaan. Edes herkkusieniä. Mutta makaronilaatikkoa syövät niin kuin huomista ei olisi. Siispä sienet pieniksi muruiksi soijarouheen sekaan, eikä jälkikasvu huomannut mitään. Pirullisen nerokasta, vaikka itse sanonkin.

Sieni-soija-kesäkurpitsamakaronilaatikko
Riittää 2 aikuiselle ja 2-3 lapselle n. 3 päiväksi

Valmistusaika n. 40 min

750 g tummia makaroneja
4 dl tummaa soijarouhetta
n. 2 kourallista kuivattuja suppilovahveroita
5 dl kiehuvaa kasvislientä
1 sipuli
1 iso valkosipulinkynsi
1 kesäkurpitsa
timjamia, suolaa, mustapippuria
oliiviöljyä ja voita paistamiseen

Juustokastike
8 dl kevytmaitoa
n. 50 g voita
2 rkl vehnäjauhoa
150 g mozzarellaraastetta
200 g maustamatonta tuorejuustoa
muskottipähkinää, valkopippuria, suolaa

Keitä makaronit pakkauksen ohjeen mukaan. Laita sienet muovipussiin ja puristele niin pieneksi jauhoksi, kuin suinkin. (Jos kotitaloudessasi ei asu sienistä nirsoilevia, voit skipata tämän vaiheen.) Laita soijarouhe ja sienet kuumankestävään astiaan ja lisää kasvisliemi. Anna nesteen imeytyä.

Kuori ja pilko sipuli ja valkosipulinkynsi. Halkaise kesäkurpitsa pituussuunnassa ja leikkaa siivuiksi. Kuumenna voi ja oliiviöljy paistinpannulla ja kuullota sipuli-valkosipulisilppu. Lisää kesäkurpitsat ja paista hetken aikaa välillä sekoitellen. Mausta suolalla.

Valmista juustokastike: Sulata voi paksupohjaisessa kattilassa. Lisää jauhot ja sekoita. Kaada sekaan pieni määrä maitoa, sekoita tasaiseksi ja lisää loput maidosta koko ajan sekoittaen. Kuumenna kuplivaksi ja lisää tuorejuusto sekä suurin osa mozzarellaraasteesta (säästä hiukan kuorruttamista varten). Sekoita tasaiseksi ja mausta suolalla, valkopippurilla ja muskottipähkinällä.

Sekoita soija-sieniseos sekä sipuli-kesäkurpitsaseos makaronien joukkoon. Mausta suolalla, mustapippurilla ja timjamilla. Kaada seos isoon uunivuokaan ja levitä tasaisesti. Kaada juustokastike päälle ja työntele makaroniseosta lastalla tai kauhalla siten, että kastike leviää tasaisesti kaikkialle. Ripottele päälle loput mozzarellasta. Paista uunin keskiosassa 250 asteessa reilut 10 minuuttia, kunnes makaronilaatikko on ruskettunut kauniisti. Tarjoile heti.

Makaronilaatikko säilyy useita päiviä jääkaapissa ja kestää hyvin myös pakastamista.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s