Pataruuista tulee yleensä mieleen, että ne ovat työläitä ja hitaita valmistaa. Tämä kikhernepata kuitenkin valmistuu varsin ripeästi ja sopii hyvin arki-illan kokkaukseen. Parhaiten padan kaveriksi sopii bulgur, mutta miksei riisi tai perunakin kävisi.
Kikhernepata
Riittää 5 hengelle 2 päiväksi
Valmistusaika n. 20 min
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
1 tl paprikajauhetta
1 tl korianterijauhetta
1 punainen chili
rypsiöljyä
1 keltainen paprika
1 porkkana
2 tlk säilöttyjä kikherneitä
2 tlk tomaattimurskaa
kourallinen soijarouhetta
(suolaa)
sitruunamehua
tuoretta korianteria
Kuori ja pilko sipuli ja valkosipulinkynnet. Halkaise chili, poista siemenet ja hienonna. Kuumenna isolla paistinpannulla tilkka rypsiöljyä. Lisää sipuli-valkosipulisilppu, chilisilppu sekä paprika- ja korianterijauheet ja kuullota hetki. Kuori porkkana ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi. Huuhtele ja pilko keltainen paprika. Lisää vihannekset pannulle. Valuta ja huuhtele kikherneet ja lisää pannulle. Lisää tomaattimurska. Lisää kourallinen tai pari soijarouhetta – se imee itseensä ylimääräisen nesteen. Sekoita hyvin, kuumenna kiehuvaksi ja hauduta keskilämmöllä kannen alla kymmenisen minuuttia. Mausta sitruunamehulla ja tuoreella korianterilla. Lisää tarvittaessa suolaa.
[…] Kesäkurpitsa-quornpasta Massaman curry Shahi tofu Palak tofu Linssipata Papufajitat Kikhernepata Curry bowl Pinaatti-tofupiirakka Kikherne-tomaattikeitto Soijabolognese Makaronilaatikko […]