Katkarapu-kesäkurpitsapasta on ihanan kesäinen perinteinen italialaisherkku, josta olen syönyt erilaisia versioita sekä saapasmaassa että kotomaan kamaralla. Ihan perinteisimmillään tähän kuuluisi ladata myös hevi annos voita, mutta hyvältä maistuu vähän kevyempänäkin versiona. Tämä maittaa hyvin myös yksivuotiaallemme, joka tosin on melko ennakkoluuloton syömäri.
Maidoton katkarapu-kesäkurpitsapasta
n. 6 annosta
valmistusaika n. 15 min, kastike valmistuu pastan kypsyessä
kesäkurpitsa
oliiviöljyä
sitruunamehua
suolaa
n. 300 – 400 g katkarapuja
2 dl kaurakermaa
1,5 tl ohrakasta tai maissitärkkelystä
tilliä, rouhittua mustapippuria
Pese kesäkurpitsa ja pilko kuutioiksi. Kuumenna paistokasarissa reilu loraus rypsiöljyä ja pieni tilkka oliiviöljyä. Pyörittele kesäkurpitsanpaloja kuumassa öljyssä ja anna paistua hetki. Mausta suolalla ja reilulla lorauksella sitruunamehua.
Lisää jäiset katkaravut. Anna kuumentua kannen alla, kunnes katkaravut ovat sulaneet ja niistä irronnut neste alkaa kiehua. Sekoittele välillä. Anna kiehua hetki ilman kantta.
Sekoita ohrakas/maissitärkkelys kaurakermaan ja kaada pannulle. Sekoita, kunnes liemi on sakeutunut. Mausta tillillä ja mustapippurilla. Tarkista maku ja lisää suolaa/sitruunamehua, jos tarvis.
Tarjoile kierrepastan kanssa (esim. Torino ruispasta).