Koronteenissa on välillä suorastaan aikaa ajatella, ja niinpä olen pitkästä aikaa kehittänyt pari uuttakin ruokalajia. Tänään kokeilin tehdä kermaista pastakastiketta Vönerin Not kot kot -suikaleista. Tavoitteena oli tuhdin kermainen, mutta italialaisittain raikkaasti maustettu pasta. Varsin hyvää tuli, joskin puolison mielestä Vöner-suikaleet maistuivat enemmän pekonilta kuin kanalta.
Tässä reseptissä on hieman enemmän askartelemista kuin pastakastikeresepteissäni normaalisti, mutta kyllä tämänkin puolessa tunnissa pöytään saa, eli sopii arki-illan ruuaksi.
Sitruunainen Not kot kot -pasta
8–10:lle
Valmistusaika n. 30 min
3 pkt (600 g) Vöner Not kot kot -suikaleita
2 valkosipulinkynttä
oliiviöljyä paistamiseen
6 dl kaurakermaa
2 dl soijajugurttia
1 sitruunan raastettu kuori
1/2 sitruunan mehu
ruohosipulia
timjamia
suolaa, mustapippuria
tuoretta basilikaa
Kuori ja silppua valkosipulinkynnet. Leikkaa Vöner-klöntit kuutioiksi. Kuumenna isolla paistinpannulla reilu loraus oliiviöljyä. Lisää valkosipulisilppu ja kuullota hetki. Lisää Vöner ja paista rapeaksi.
Laita pastan keitinvesi kiehumaan samaan aikaan, kun lisäät Vönerin pannulle.
Pese sitruuna ja raasta sen kuori. Halkaise sitruuna ja purista mehu.
Kun Vöner on rapeaa, lisää pannulle kaurakerma, jugurtti, sitruunankuoriraaste, sitruunamehua, timjamia, suolaa ja mustapippuria. Sekoita. Silppua sekaan ruohosipulia ja basilikaa ja sekoita. Tarkista maku ja hauduta kannen alla miedolla lämmöllä, kunnes pasta on kypsää.