Sieni-feta-pinaattipasta

Jääkaapissa möllötti fetaköntti, ja mietin, mitähän siitä laittaisi. En ole suuri fetasalaatin ystävä, minusta fetan maku pehmenee ja on parhaimmillaan lämpimissä ruuissa. Koska somekuplani täyttyy näinä päivinä sienestyspäivityksistä, päädyin käyttämään sieniä – ne tosin poimin mukaan marketin vihannesosastolta, koska en ole ehtinyt metsään. Lisäksi valkosipulia, pinaattia ja paseerattua tomaattia ja voilà, maukas pastakastike oli kasassa.

Herkkusienten sijaan kastikkeeseen voi hyvin käyttää esimerkiksi tatteja. (Mieluiten ehkä punikki- tai lehmäntatteja, koska voimakas tomaattikastike peittäisi herkkutattien hienon aromin turhan tehokkaasti.)

Sieni-feta-pinaattipasta
4:lle

Valmistusaika n. 20 min

n. 250 g herkkusieniä tai tatteja
200 g fetaa (eikä sitten käytetä mitään kevytsalaattijuustoa!)
1 pss pakastepinaattia
500 g paseerattua tomaattia
2 isoa valkosipulinkynttä
mustapippuria, suolaa
timjamia, basilikaa

Laita pastan keitinvesi lämpiämään samalla, kun aloitat kastikkeenteon.

Kuori ja pilko valkosipulinkynnet. Putsaa ja paloittele sienet. Kuumenna paistokasarissa tilkka oliiviöljyä ja lisää valkosipulit ja sienet. Paista kuumalla levyllä välillä sekoitellen, kunnes sienistä on neste irronnut ja sienet ovat saaneet väriä pintaan. Suolaa kevyesti.

Lisää pakastepinaatti ja paseerattu tomaatti. Sekoita. Mausta mustapippurilla, basilikalla ja timjamilla. Kuumenna kiehuvaksi ja anna seistä kannen alla miedolla lämmöllä, kunnes pasta on kypsää. Tarjoile heti pastan kanssa.

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.