Kana-ohravuoka

Tämän ruokalajin kehitin silloin, kun nuorimmaisemme oli pieni vauva, ja ruuanlaittoon oli vähänlaisesti aikaa. Silloin erikoistuin vähäksi aikaa uuniruokiin, joiden valmisteluihin kului mahdollisimman vähän aikaa, ja sitten ne tyrkättiin uuniin itsekseen kypsymään. Tavoitteena oli saada mahdollisimman lyhyellä kokkaussessiolla mahdollisimman iso kasa ruokaa, jota voitiin sitten lämmittää mikrossa seuraavina päivinä.

Nykyään ruokaa saa taas laittaa rauhassa, mutta tämä jäi ohjelmistoon, koska siitä tykkää koko perhe. Tänään ruokapöydässä nelivuotias nirsopetterimme sanoi ihan spontaanisti: ”Äiti, sä oot tehny hyvää kanaa.” Moisia kehuja ei kovin usein kuule.

Kana-ohravuoka
riittää 2 aikuiselle ja 2 lapselle 3 päiväksi

valmistusaika n. 40 min

n. 700 g maustamattomia broilerisuikaleita
sipuli
2 valkosipulinkynttä
paprikajauhetta
tuubillinen tomaattipyrettä
mustapippuria, (yrtti)suolaa, salviaa, timjamia, basilikaa
1 l kiehuvaa vettä
2 kanaliemikuutiota
punainen paprika
kesäkurpitsa
6dl ohrahelmiä
2 dl ruokakermaa tai kaurakermaa

Kuori ja pilko sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuumenna iso loraus rypsiöljyä paistokasarissa. Lisää sipulit, valkosipulit, n. 1 tl paprikajauhetta ja n. 3 rkl tomaattipyrettä. Sekoittele hetki ja lisää kanasuikaleet. Sekoita niin, että kanat maustuvat joka puolelta. Anna paistua kannen alla n. 2/3 teholla välillä sekoitellen, kunnes kanat ovat saaneet väriä pintaan. Mausta suolalla (saa laittaa aika reilusti), pippurilla, salvialla, timjamilla ja basilikalla.

Huuhdo kesäkurpitsa, halkaise pituussuunnassa ja viipaloi. Huuhtele paprika, poista siemenkota ja pilko isohkoiksi paloiksi.

Sekoita kanaliemikuutiot kiehuvaan veteen ja lisää n. puoli tuubia tomaattipyrettä.

Laita kanat, paprikat, kesäkurpitsat ja ohrahelmet isoon uunivuokaan, sekoita hyvin ja levitä tasaisesti. Kaada päälle kana-tomaattiliemi ja kerma. Kypsennä uunin keskitasolla 225 asteessa 25 minuuttia. Kun vuoka on valmista, sekoita sitä vielä, jotta maut tasoittuvat.

Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.