On tainnut tulla muutamaan kertaan mainittua, että osa lapsistamme on hieman… hmm… ruokakriittisiä toisinaan. Murekepihvit ovat kuitenkin sellainen ruuan muoto, joka uppoaa muksuille, oli ainesosina suunnilleen mitä tahansa.
Tällä kertaa tein pihvejä mustapavuista ja maustin vähän meksikolaistyylisesti. Valmiista tölkkipavuista oli helppoa tehdä pihvitaikina, joten tämä sopi hyvin vähän iisimmäksi viikonloppuruuaksi. Ja hyvin upposi kriittiseen lapsiraatiin.
Pihvit ovat vegaanisia.
Mustapapupihvit
Valmistusaika n. 45 min
Taikinasta tulee n. 26 pihviä
4 tlk (4 x 285 g) mustapapuja
4,5 dl soijajugurttia
4 rkl tomaattipyreetä
makeaa chilikastiketta
1 ruukku tuoretta korianteria
1 ruukku ruohosipulia
suolaa
3 dl korppujauhoa
Valuta ja huuhtele pavut. Muussaa pavut perunanuijalla isossa kulhossa. Lisää soijajugurtti ja tomaattipyree ja sekoita. Silppua korianteri ja ruohosipuli isolla veitsellä (jätä hieman kumpaakin sivuun kastiketta varten) ja lisää pihvitaikinaan. Lisää myös chilikastiketta ja suolaa maun mukaan. Sekoita tasaiseksi ja tarkista maku. Lisää lopuksi korppujauhot. Jos taikinasta tulee liian jämäkkää, lisää soijamaitoa.
Kuumenna paistinpannulla rypsiöljyä ja muotoille taikinasta lusikalla pihvejä pannulle. Paista pihvit ruskeiksi molemmilta puolilta. Kannattaa käyttää kantta, sillä öljy räiskyy.
Tarjoile perunamuusin ja tomaattisen jugurttikastikkeen kanssa.
Tomaattinen jugurttikastike papupihveille
2 dl soijajugurttia
2 rkl tomaattipyreetä
silputtua ruohosipulia ja tuoretta korianteria
makeaa chilikastiketta
limettimehua
suolaa
Sekoita ainekset tasaiseksi, tarkista maku ja laita kastike jääkaappiin maustumaan pihvien paistamisen ajaksi. Tarjoile kylmänä.