Hyötykäyttöä riisipuuron jämille: Ahvenanmaan pannukakku

Nyt eletään riisipuurosesonkia, ja jos vanhat merkit paikkansa pitävät, puuroa tulee tehtyä yli tarpeen. Yksi loistava loppusijoituspaikka riisipuuron jämille on Ahvenanmaan pannukakku. Lapsuuden saaristokesiltä on jäänyt lämpimiä muistoja tästä herkusta, joka on vielä vähän ihanampaa kuin tavallinen pannari. Täytyy itse asiassa tunnustaa, että tein tänään ihan tahallani liikaa puuroa, jotta sitä riittäisi myös pannariin…

Pannarista saa helposti myös maidottoman ja/tai gluteenittoman. Allergia-ainekset on mainittu sulkeissa.

Ahvenanmaan pannukakku
Riisipuuron jämät (HUOM! Keitä puuro kaura- tai soijamaitoon, jos välttelet maitotuotteita.)
1 l maitoa (kaura-/soijamaitoa)
100 g sulatettua voita (maidotonta margariinia)
3 munaa
4 rkl sokeria
1 tl suolaa
1 tl kardemummaa
vehnäjauhoja (teff-jauhoja + 1 tl psylliumjauhetta)

Sekoita riisipuuro, maito, voisula, munat, sokeri, suola ja kardemumma isossa kulhossa tasaiseksi seokseksi. Lisää jauhoja sen verran, että taikinaan tulee hieman paksuutta. Anna taikinan levätä, kunnes uuni on kuuma.

Kuumenna uuni 250 asteeseen. Kaada taikina isoon uunivuokaan ja paista uunin keskiosassa 10 min. Säädä uunin lämpö 200 asteeseen ja paista vielä 20 min. Tarjoile hillon ja jäätelön tai kermavaahdon kanssa. Njam!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s