Vegaaninen vadelma-suklaakakku

Vegaaninen vadelma-suklaakakkuKananmunattoman kakkupohjan leipominen on toistaiseksi osoittautunut suurimmaksi vegaaniseksi ruuanlaittohaasteeksi. Olen kokeillut aquafabaa – tuloksena kengänpohja. Olen kokeillut netistä löytynyttä reseptiä – tuloksena hillittömän tuhti, jämäkkä ja jotenkin vetisen makuinen kakku. Vaan nytpä löytyi ratkaisu siihenkin pulmaan.

Kokeilin tehdä kääretorttua tällä munattomalla ja maidottomalla reseptillä. Tortusta tuli sikahyvää, joskin pohja mureni siihen malliin, että ulkonäkö jätti toivomisen varaa. Pohja oli kuitenkin ilmavaa, joten päätin soveltaa siitä kakkupohjan. Tuli oikein hyvää, joskin kolmikerroksista kakkua varten tarvitsee isomman taikinan – tai pienemmän kakkuvuuan.

Vegaaninen vadelma-suklaakakku
Valmistusaika n. tunti

Pohja
3 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
1 dl kaakaojauhetta
3,5 tl leivinjauhetta
3,5 tl vaniljasokeria
3,5 dl sokeria
3,5 dl soijamaitoa
3,5 rkl rypsiöljyä

Täyte
Mehua kostutukseen
Vadelmahilloa
1 dl soijarahkaa (Esim. Alpro GoOn)
100 g soijatuorejuustoa (esim. Tofutti)
1 rkl sokeria
1 tl vaniljasokeria

Kuorrutus
200 g tummaa suklaata
0,5 dl kaura- tai soijakermaa
50 g margariinia

Valmista pohja: Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää rypsiöljy ja soijamaito ja sekoita nopeasti tasaiseksi. Rasvaa ja korppujauhota pyöreä kakkuvuoka ja kaada taikina vuokaan. Paista uunin alatasolla 200 asteessa n. 40 minuuttia. Kokeile kypsyyttä sukkapuikolla: kakku on kypsä, kun puikkoon ei tartu taikinaa.

Kumoa kakku heti uunista ottamisen jälkeen ja leikkaa kahdeksi yhtä paksuksi levyksi. Aseta toinen kakkulevy tarjoiluvadille ja valele mehulla. Erityisesti reunat kannattaa kostuttaa hyvin. Levitä kakkupohjalle paksu kerros vadelmahilloa. Vatkaa soijarahka ja -tuorejuusto sekä sokerit tasaiseksi massaksi ja levitä vadelmahillon päälle. Valele toinen kakkulevy mehulla, käännä ympäri ja asettele alemman levyn päälle. Kostuta myös ylemmän levyn toinen puoli.

Valmista suklaakuorrutus: Pilko suklaalevy paloiksi mikronkestävään kulhoon ja lisää kerma ja margariini. Sulata mikrossa puolella teholla pari minuuttia kerrallaan, kunnes suklaa on kokonaan sulanut, ja sekoitettaessa kuorrutuksesta tulee tasaista, kiiltävää ja notkeaa.

Kaada kuorrutus kakun päälle. Levittele kuorrutusta veitsellä siten, että sitä valuu kakun reunoja pitkin. Tasoittele kuorrutus reunoille niin, että ne peittyvät kokonaan.

Peitä kakku kuvulla ja laita jääkaappiin vähintään pariksi tunniksi, jotta pohja kostuu ja kuorrutus jähmettyy. Jos millään maltat, kannattaa antaa olla yön yli, sillä silloin kakku on parhaimmillaan. Tarjoile jäähdytettynä.

2 thoughts on “Vegaaninen vadelma-suklaakakku

  1. Näyttää upealta! Itsekin olen halunnut tehdä erilaisia vegaaneja leipomuksia, mutta harmi vaan tuntuu että usein maku vaan on huonompi kuin tavallisissa leivonnaisissa. Onneksi löysin tämän sivuston, koska ohjeet vaikuttavat tosi lupaavilta!!! Täytyy panna kokeiluun! Ja jos sinua kiinnostaa, käy tsekkaamassa mun blogi, Northboundkitchen! :))
    xIida

    • Kiva kuulla!🙂 Olen jotenkin aina kuvitellut, että leivonta ilman kananmunaa olisi lähes mahdotonta, mutta nyt kun olen alkanut asiaan perehtyä, on käynyt ilmi, että vegaanisena voi toteuttaa suunnilleen mitä vaan. Pitääpä tsekata sun blogi myös.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s