Lämpimät härkisleivät

Lämpimissä voileivissä on jotakin tosi 1980-lukulaista. Kun olin teini-ikäinen ja notkuimme milloin kenenkin kotona tylsistymässä, kaapista yleensä aina löytyi leipää, tonnikalaa, ananasta ja juustoa. Siitä vaan leivät mikroon ja voilà!

Tällaista tosi helppoa syötävää sitä kaipaa esimerkiksi silloin, kun pitäisi lounasta loihtia, mutta ei erityisetsi huvita kokkailla. Tonnikala ei tietenkään näin vegeruokavaliota noudattavana enää tule kyseeseen, mutta onneksi on härkis. Se jos mikä on tämän päivän laiskan vegekokin paras kaveri – jos oikein tosi paljon laiskottaa, sitä voi vaikka vetää kylmänä suoraan rasiasta. Mutta onhan se toki parempaa lämmitettynä jonkin ruuan seassa.

Erään laiskan lauantain lounasleivät syntyivät varta vasten hankituista sekä jääkaapin perältä löytyineistä aineksista. Aivan hyvää, masukin täyttyi.

Lämpimät härkisleivät
2:lle

Valmistusaika n. 15 min

6 palaa grahampaahtoleipää
oliiviöljyä
1 rasia maustamatonta härkistä
12 tomaattiviipaletta
2 rkl kaurafraichea
2 rkl tomaattipyreetä
suolaa, mustapippuria
basilikaa
Violife original -raastetta

Asettele paahtoleipäviipaleet paperoidulle uuninpellille. Pirskottele hieman oliiviöljyä jokaiselle leipäviipaleelle. Asettele jokaiselle leivälle kaksi tomaattiviipaletta.

Sekoita härkiksen joukkoon kaurafraiche ja tomaattipyree ja mausta suolalla, pippurilla ja basilikalla. Jaa seos tasan leipien päälle ja painele lusikalla tasaiseksi.

Ripottele päälle vegejuustoraastetta.

Paista uunin keskiosassa 225 asteessa n. 15 minuuttia, kunnes juusto on sulanut ja hiukan ruskettunut.

Tarjoile leivät heti.

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.