Tämä resepti on vegaaninen versio lohi-katkarapupastasta, joka aikoinaan oli suuri suosikki perheemme ruokapöydässä. Keksin, että savutofulla voisi saada hiukan samantyyppistä makumaailmaa ja suutuntumaa. Hyvää tuli, jos nyt ei ihan samankaltaista.
Savutofupasta
5:lle hengelle 2 päiväksi
Valmistusaika n. 15 min
3 pkt kylmäsavutofua (Jalotofu)
1 sipuli
1 tl paprikajauhetta
rypsiöljyä paistamiseen
1,5 dl valkoviiniä tai omenasiideriä
6 dl kaurakermaa
n. 3 rkl tomaattipyreetä
tilliä
suolaa, mustapippuria
Keitä pastaa pakkauksen ohjeen mukaan. Valmista kastike sillä aikaa.
Laita lautaselle kaksi talouspaperiarkkia ja murustele tofut paperille. Laita päälle toiset kaksi talouspaperiarkkia, leikkuulauta sekä pino kirjoja. ”Itketä” tofua sen aikaa, kun valmistelet muita aineksia.
Kuori ja pilko sipuli. Kuumenna isolla paistinpannulla reilu loraus rypsiöljyä. Lisää sipulihake ja hauduta sipulit miedolla lämmöllä pehmeiksi. Lisää paprikajauhe ja tofumurut ja pyörittele hetki kuumalla pannulla.
Lisää valkoviini/siideri, kaurakerma ja tomaattipyree. Sekoita hyvin. Mausta tillillä, mustapippurilla ja suolalla. Anna hautua miedolla lämmöllä, kunnes pasta on valmista. Tarjoile saman tien.
Kastike säilyy hyvin jääkaapissa parikin päivää.
[…] Nakkikastike Parsakaali-quornpasta Kesäkurpitsa-quornpasta Massaman curry Shahi tofu Palak tofu Linssipata Papufajitat Kikhernepata Curry bowl Pinaatti-tofupiirakka Kikherne-tomaattikeitto Soijabolognese Makaronilaatikko Bataattikeitto Porkkana-kikhernekeitto Härkisrisotto quornrisotto Härkiskiusaus Vihreä linssikeitto Mustapapu-tomaattikeitto Nakkisoppa Linssi-makkarapata Parsakaali-savutofupasta Vohvelit Pinaattipannukakku Beanit-wokki Beanit-risotto Perunacurry Savutofupasta […]