Beanit-wokki

Sain lahjaksi muutaman paketin Beanit-härkäpapusuikaleita, ja olen kokeillut niitä parissa eri ruuassa. Siis onpa todella hyvää! Aivan napakymppituote. Lapset katsoivat ruskeita suikaleita ensin epäillen, mutta maistettuaan olisivat voineet syödä kuinka paljon hyvänsä.

Tänään tein wokkia, johon laitoin jääkaapin pohjalle nahistuneita vihanneksia ja papusuikaleita. Erittäin namia, ja varsin nopeata valmistaa. Tästä tulee epäilemättä meille uusi perusarkiruoka.

Beanit-wokki
valmistusaika n. 20 min

riittää n. 8:lle hengelle

1 punainen chili
1,5 tl korianterijauhetta
1,5 tl inkivääritahnaa
1,5 tl sitruunaruohotahnaa
rypsiöljyä
500 g (2 pkt) Beanit-härkäpapusuikaleita (voi olla maustamattomia tai marinoituja)
2 isoa porkkanaa
n. 500 g punakaalia
150 g (1 pss) Pirkka-sokeriherneenpalkoja
soijakastiketta (thaimaalaista tai kiinalaista, japanilainen on liian kitkerää tähän)
1 ruukku tuoretta korianteria
seesaminsiemeniä

riisiä tai nuudeleita – valmista pakkauksen ohjeen mukaan

Puolita chilipalko, poista siemenet ja pilko chili pieniksi paloiksi. Kuori porkkanat ja leikkaa lyhyiksi ohuiksi suikaleiksi. Huuhtele punakaali, poista päällimmäiset lehdet, puolita kaali, leikkaa isolla veitsellä kaalista suikaleita ja pilko suikaleet haarukkapaloiksi. Huuhtele sokeriherneenpalot ja leikkaa puoliksi.

Seuraava työvaihe on helpointa tehdä kahdella paistinpannulla, mutta voit paistaa ainekset myös yhdellä pannulla: Kuumenna kahdella paistinpannulla loraus rypsiöljyä. Lisää kummallekin pannulle puolet chilistä. Lisää toiselle pannulle porkkanasuikaleet, mausta kevyesti soijakastikkeella, sekoita ja anna hautua kannen alla keskilämmöllä muutama minuutti.

Lisää toiselle pannulle korianterijauhe, inkivääritahna ja sitruunaruohotahna. Kuullota hetki. Lisää beanit-suikaleet, mausta kevyesti soijakastikkeella ja sekoita. Anna ruskistua kannen alla korkeahkolla lämmöllä välillä sekoittaen. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa soijakastiketta.

Lisää punakaalisuikaleet ja sokeriherneenpalot porkkanoiden joukkoon. Mausta soijakastikkeella, sekoita ja anna hautua vielä muutama minuutti. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa soijakastiketta.

Kun papusuikaleet ovat ruskistuneet, kaada vihannessekoitus niiden joukkoon. Silppua tuore korianteri pannulle. Sekoita hyvin. Tarjoile riisin tai nuudelien kanssa. Ripottele tarjoillessa pinnalle seesaminsiemeniä.

Yksi kommentti artikkeliin ”Beanit-wokki

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.