Mustikkajuustokakku (gluteeniton, vegaaninen)

vegaaninen gluteeniton mustikkajuustokakkuKesän juustokakkuputki sai jälleen jatkoa, kun ystävä piipahti kylään. Tällä kertaa tein mustikkajuustokakun, jossa on gluteeniton pohja – ystävä kun noudattaa gluteenitonta ruokavaliota.

Lopputulos oli mukavan raikas vaihtoehto perinteisemmille mustikkapiirakoille. Jos kuitenkin perinteisempi miellyttää enemmän, täältä löydät pehmeän mustikkapiirakan ja täältä muropohjaisen ohjeen.

Mustikkajuustokakku
valmistelut n. 20+30 min, hyydytys 1+3 h

Pohja
200 g vaaleita gluteenittomia keksejä, esim. Semper kolakakor
75 g margariinia sulatettuna

Täyte
5 dl (2 prk) soijavispiä
3 pussia vegegel-jauhetta
300 g (2 prk) maustamatonta På mackan -tuorejuustoa
0,5 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1 sitruunan raastettu kuori
1 rkl sitruunamehua

Mustikkakiille
2 dl vettä
1 dl sokeria
2 rkl sitruunamehua
kourallinen mustikoita
1 pss vegegel-jauhetta

Kakun päälle
n. 3 dl mustikoita (jäisiä tai tuoreita)

1. vaihe: Vispaa paksupohjaisessa kattilassa vegegel-jauhe soijavispikerman joukkoon. Kuumenna koko ajan vispaten, kunnes seos alkaa kuplia. Kaada seos kuumankestävään astiaan, peitä kannella ja laita jääkaappiin hyytymään n. tunniksi.

2. vaihe: Kiinnitä leivinpaperi irtopohjavuuan (halkaisija 27 cm) pohjan ja reunan väliin.

Jauha pohjaa varten keksit tehosekoittimessa. Sekoita sulatettu margariini muruseoksen joukkoon. Painele massa kakkuvuuan pohjalle tasaiseksi levyksi. Laita jääkaappiin täytteen valmistamisen ajaksi.

Laita isoon kulhoon hyydytetty soijavispi, sokeri ja vaniljasokeri. Vaahdota sähkövatkaimella kiinteäksi vaahdoksi. Lisää på mackan -juusto, sitruunamehu ja sitruunankuoriraaste ja vispaa tasaiseksi. Levitä täyte tasaisesti kakkuvuokaan, peitä kakku lautasella ja laita jääkaappiin mustikkakiilteen valmistuksen ajaksi.

Vispaa kattilassa vegegel-jauhe kylmään veteen. Lisää kiilteen muut ainekset. Kuumenna kiehuvaksi koko ajan vispaten. Kaada kuumankestävään astiaan ja laita jääkaappiin jäähtymään hetkeksi aikaa, kunnes kiille on hiukan paksuuntunut.

Levitä mustikat kakun päälle ja levitä kiille mustikoiden päälle siten, että se peittää tasaisesti koko kakun. Peitä kakku lautasella ja laita jääkaappiin hyytymään 2–3 tunniksi.

Ennen tarjoilua irrota irtopohjavuuan reuna varovasti kakun ympäriltä. Kakku kannattaa siirtää pois irtopohjavuuan pohjan päältä tarjoiluvadille tai lautaselle, niin sitä on helpompi leikata.

Kakku säilyy kylmässä useita päiviä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.