Vegaaninen pasha, paranneltu versio (päivitetty)

Resepti päivitetty 17.4.2022

Lapsuudenkodissani noudatettiin ortodoksisia pääsiäisperinteitä, joten meillä syötiin aina Valamon reseptillä Valamosta hankittuun hienoon puumuottiin tehtyä pashaa. Itse en ole ortodoksi, mutta pashaa rakastan.

Viime vuonna kokeilin tehdä perinnereseptistä vegaanisen version. Siitä tuli ihan hyvää, mutta hiukan liian hapanta, joten tänä vuonna läksin parantelemaan. Korvasin soijajugurtin soijavispillä, ja mausta tuli lempeämpi, sanalla sanoen pashamaisempi.

Tällä kertaa meillä on koko viisihenkinen perhe paikalla pashaa syömässä, joten tein ison satsin. Tästä riittää vaikka kymmenelle hengelle yhden aterian tarpeiksi. Reseptin puolittamalla saa kahden hengen pääsiäisateriointiin sopivan version.

Vegaaninen pasha
Isolle seurueelle

Valmistelut n. 15 min, valutus 1–2 vrk

400 g soijarahkaa (esim. Alpro Greek Style)
2,5 dl soijavispiä
200 g soijatuorejuustoa (esim. Sheese)

2 rkl vegaanista margariinia
3 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
2 sitruunan mehu
2 sitruunan raastettu kuori
rusinoita
mantelilastuja

Vaahdota tuorejuusto ja sokerit. Vatkaa soijarahka seokseen. Lisää sitruunamehu ja sekoita tasaiseksi. Lisää raastettu sitruunankuori sekä rusinoita, mantelilastuja ja hillottua appelsiininkuorta maun mukaan. Vatkaa soijavispi tiiviiksi vaahdoksi ja nostele varovasti seokseen.

Vuoraa pashamuotti tai esimerkiksi iso pastalävikkö tai siivilä harsokankaalla. Kaada pashaseos harsokankaan päälle. Taittele kankaan liepeet pashaseoksen päälle ja laita päällimmäiseksi pieni paino, esimerkiksi pieni lautanen. Laita ”pashamuotti” syvälle kautaselle, kulhoon tms. laidalliseen astiaan ja laita jääkaappiin valumaan 1–2 vuorokaudeksi. Kun pasha on valmista, kumoa se tarjoilulautaselle. Tarjoile pääsiäisaterian jälkiruokana, kahvipöydässä – tai vaikkapa aamiaisella.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.