Vegaaninen cookies and cream -juustokakku

vegaaninen cookies and cream -juustokakkuJääkaapissa hyydytettävä ”no bake” -juustokakku on ihanaa, mutta minulla on ollut vaikeuksia löytää sopiva tapa hyydyttää täyte ilman liivatetta. Nyt sellainen vihdoin löytyi, kiitos Kamomillan konditoria -blogin. Kun hyydyttää soijavispin ennen vatkaamista ja muihin aineksiin yhdistämistä, homma toimii. Toisin kuin em. ohjeessa, käytin vegegel-hyydytysainetta, joka toimi vallan hyvin.

Maustoin juustokakun Oreo-kekseillä, jotka ovat jokaisen vegaanin herkkuhamsterin suosikkinaposteltavaa. Lopputulos on samantyylinen kuin suuri herkkuni, cookies and cream -jäätelö.

Koska täyteaineksia ja sitten vielä itse kakkua pitää hyydytellä pariinkin otteeseen, tämä ei ole mikään pikaleivonnainen. Mutta jos pitää esimerkiksi iltapäiväksi saada tarjottavaa, ehtii kyllä aamulla aloittaa.

Vegaaninen cookies and cream -juustokakku
valmistusaika muutama tunti

Pohja
200g vaniljatäytteisiä Oreo-keksejä
75 g margariinia sulatettuna

Täyte
1 prk (2,5 dl) soijavispiä
2 pss vegegel-jauhetta
225 g Tofutti-soijatuorejuustoa
2 dl soijarahkaa
0,5 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
100 g vaniljatäytteisiä Oreo-keksejä

Koristeluun
muutama pala tummaa suklaata
nokare margariinia
(Vähemmän laiska kakun koristelija voi lisäksi käyttää esim. Oreo-keksejä ja suklaakarkkeja)

Muutamaa tuntia aiemmin: Sekoita paksupohjaisessa kattilassa vegegel-jauhe kylmään soijavispiin. Kuumenna koko ajan sekoittaen kiehuvaksi. Kaada kuumankestävään astiaan, jäähdytä huoneenlämpöiseksi ja laita jääkaappiin pariksi tunniksi. (Pakkaspäivänä ulkona tai parvekkeella jäähdyttäminen käy nopeammin.)

Kiinnitä leivinpaperi irtopohjavuuan reunan ja pohjan väliin. Rasvaa margariinilla sekä paperin peittämä pohja että vuuan reunat.

Jauha pohjaa varten Oreo-keksit tehosekoittimessa. Kaada sekoittimen käydessä joukkoon sulatettu margariini ja anna pyöriä vielä hetki, jotta ainekset sekoittuvat. Painele massa kakkuvuuan pohjalle tasaiseksi levyksi. Laita jääkaappiin jähmettymään.

Vatkaa hyytynyt soijavispi vaahdoksi. Lisää Tofutti, soijarahka, sokeri ja vaniljasokeri. Vatkaa voimakkaasti jämäkäksi vaahdoksi. Laita Oreo-keksit muovipussiin, pidä pussin suusta tiukasti kiinni ja läiski pussia pöydän reunaa vasten niin, että keksit hajoavat muruiksi. Varo, ettei pussi hajoa! Voit vielä hienontaa isoimmat kökkäreet painelemalla jollakin kovalla esineellä pussin päältä. Sekoita keksimurut täytteeseen.

Levitä täyte tasaisesti kakkuvuokaan. Peitä isolla lautasella ja laita jääkaappiin hyytymään pariksi tunniksi. Jos on kiire, pakastimessa tai ulkona pakkasessa homma hoituu hiukan rivakammin. Varo kuitenkin, ettei täyte pääse jäätymään.

Ennen tarjoilua sulata mikrossa muutama pala suklaata ja nokare margariinia tasaiseksi, juoksevaksi seokseksi. Irrota irtopohjavuuan reuna ja koristele kakku sulalla suklaalla. Tarjoile heti.

Kakku säilyy kylmässä useita päiviä.

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.