Vegaaninen massaman curry

Kun on syönyt jouluruokia neljä päivää putkeen, on mukava tehdä välillä jotakin ihan muuta. Olen tänä vuonna ihastunut kermaisen pähkinäiseen massaman curryyn, ja nyt päätin kokeilla tehdä sitä itse.

Perusteellinen nettiselaaminen tuotti pitkän listan englanninkielisiä reseptejä, joissa oli kaikissa vähän eri mausteet ja ainekset. Tein sitten oman koosteeni eri ohjeista. Hyvää tuli.

Perinteisesti massaman curryssa on kanaa tai lihaa, mutta mikään ei estä tekemästä sitä kokonaan vegaanisena, kuten tässä reseptissä. Itse laitoin curryn joukkoon tofua, mutta voisin kuvitella, että esimerkiksi quorn toimisi myös hyvin.

Intialaisten pöperöjen kanssa kaikenlainen kokoon keittäminen ja hauduttelu vie melko paljon aikaa, mutta tämä thaimaalainen curry valmistui varsin nopeasti. Toimii siis hyvin ihan arkiruokana.

Vegaaninen massaman curry
6–7:lle

Valmistusaika n. 30 min

500 g kiinteää tofua
4 keskikokoista perunaa
2 isoa porkkanaa
1/2 tl inkivääritahnaa tai raastettua tuoretta inkivääriä
1/2 tl sitruunaruohotahnaa
1/2 tl kurkumaa
ripaus neilikkaa
6 dl kookosmaitoa
chilikastiketta maun mukaan
2 laakerinlehteä
suolaa
1 rkl tamarindimehua
1 rkl maapähkinävoita
ripaus kanelia
2 tl tummaa ruokosokeria
paahdettuja ja suolattuja maapähkinöitä

Leikkaa tofu kuutioiksi. Laita lautaselle muutama talouspaperiarkki ja asettele tofukuutiot paperin päälle. Laita tofukuutioiden päälle toinen kerros paperia sekä leikkuulauta ja leikkuulaudan päälle pino kirjoja. ”Itketä” tofuja 10–15 minuuttia.

Kuori perunat ja porkkanat. Leikkaa perunat kuutioiksi ja porkkanat ohuiksi viipaleiksi. Kuumenna isolla paistinpannulla tilkka rypsiöljyä. Lisää inkivääri, sitruunaruoho, kurkuma ja neilikka ja sekoittele mausteita hetki kuumassa öljyssä, jotta aromit irtoavat. Lisää perunat ja porkkanat ja sekoita. Lisää kookosmaito, chilikastike, laakerinlehdet ja suola. Sekoita hyvin, kuumenna kiehuvaksi ja keitä miedolla lämmöllä kannen alla n. 15–20 minuuttia, kunnes perunat ovat kypsiä.

Lisää tamarindimehu, kaneli, ruokosokeri ja maapähkinävoi ja sekoita hyvin. Jos kastike tuntuu liian paksulta, ohenna soijamaidolla tai kookosvedellä.

Paista tofut rapeiksi kuumalla pannulla runsaassa öljyssä. Mausta suolalla. Lisää curryn joukkoon.

Tarjoile basmatiriisin kera. Ripottele annoksen päälle hiukan maapähkinöitä.

Yksi kommentti artikkeliin ”Vegaaninen massaman curry

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.