Kävimme torilla ostamassa mansikoita, ja eihän niitä suinkaan kaikkia raaskinut pakastimeen laittaa. Koska jääkaapissa oli myös puoli purkkia pakastimesta sulatettua viime kesän mansikkasurvosta, joka piti saada käytettyä johonkin, oli aika selvää, että tilanne vaati mansikkajuustokakkua.
Juustokakku on helppotekoinen ja raikas vaihtoehto perinteiselle mansikkatäytekakulle. Vähintään yhtä herkullista paljon pienemmällä vaivalla!
Gluteenittoman reseptistä saa, kun korvaa vehnäjauhot puhdaskaurajauholla tai muulla gluteenittomalla jauholla. Manteliallergikko voi jättää mantelijauheen pois ja korvata sen muulla jauholla.
Vegaaninen mansikkajuustokakku
Valmistusaika n. 40 min
Piirakkapohja
150 g maidotonta margariinia
0,75 dl sokeria
0,5 dl mantelijauhoa
3 dl vehnäjauhoa
Täyte
200g soijatuorejuustoa (Tofutti)
1 tlk (400 g) soijarahkaa (Alpro Go On)
0,8 dl sokeria
1,5 tl vaniljasokeria
1 rkl sitruunamehua
1 dl mansikkasurvosta
Koristeluun
1 l mansikoita pilkottuina (tuoreita tai pakastettuja)
Valmista pohja: Nypi rasva ja sokeri tasaiseksi massaksi. Lisää jauhot ja sekoita tasaiseksi. Peitä taikina liinalla ja laita jääkaappiin odottamaan täytteen valmistumista.
Valmista juustotäyte: Vatkaa tuorejuusto ja rahka sähkövatkaimella tasaiseksi seokseksi. Lisää sokeri, vaniljasokeri ja sitruunamehu. Kaada mansikkasurvos täytteen sekaan ja sekoita hiukan siten, että täyte jää ”raidalliseksi”.
Painele taikina tasaisesti irtopohjavuuan pohjalle ja reunoille. Pistele taikinaan reikiä haarukalla. Esipaista pohjaa 225 asteessa uunin keskiosassa 5 minuuttia. Ota pohja uunista. Kaada juustotäyte pohjan päälle ja levitä tasaisesti. Paista uunin keskiosassa 225 asteessa n. 15 minuuttia, kunnes juustotäyte on hyytynyt.
Jäähdytä kakku, koristele mansikoilla ja tarjoa kylmänä.