Vegaaninen nakkisoppa

Sosekeitot ovat meillä koko perheen lempiruokaa, ja niitä syödäänkin suuren osan vuotta ahkerasti. Kesällä kaupasta ei kuitenkaan löydy sosekeittoon soveltuvia jauhoisia perunoita, joten kun soppaa mielii, pitää tarttua toiseen perinnereseptiin.

Nakkisoppa onnistuu oikein hyvin myös vegaanisista nakeista. Niiden laatu on viime vuosina parantunut huimasti, ja etenkin BonSoyan nakit ovat saaneet suuren suosion, myös meillä. Niistä tehty soppa upposi hyvin myös lahjomattomaan lapsiraatiin.

Vegaaninen nakkisoppa
15:lle

Valmistusaika n. 40 min

n. 700 g uusia perunoita tai muita kiinteitä pottuja
n. 500 g porkkanoita
pala juuriselleriä
2 kesäsipulia varsineen
2 valkosipulinkynttä
paprikajauhetta
vettä
n. puoli tuubia tomaattipyreetä
suolaa
kokonaisia mustapippureita
4 pkt BonSoya-vegenakkeja

Kuori ja pilko valkosipulinkynnet. Pilko kesäsipulit. Kuori ja pilko porkkanat ja juuriselleri. Pese ja pilko perunat. Kuumenna isossa (n. 4 l) kattilassa reilu loraus rypsiöljyä. Lisää sipuli-valkosipulisilppu ja paprikajauhe ja kuullota hetki. Lisää perunat, porkkanat ja sellerit, sekoita. Lisää vettä sen verran, että muut ainekset peittyvät. Lisää tomaattipyree, mustapippureita ja n. 1 tl suolaa. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä n. 20 min, kunnes juurekset ovat kypsiä. Pilko nakit, lisää kattilaan ja kuumenna. Tarkista maku ja lisää suolaa tarvittaessa. Voit maustaa keittoa myös yrteillä, esimerkiksi lehtisellerillä, basilikalla, timjamilla ja kyntelillä. Tarjoile kuumana leivän kanssa.

Advertisement

Yksi kommentti artikkeliin ”Vegaaninen nakkisoppa

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.