Kesä on peruna-aikaa. Uudet perunat ovat ihania, ja niitä tulee välillä hamstrattua kotiin vähän yltiöpäisesti. Vihanneslaatikossa pursuilevaa perunapussia tuijotellessani mietin, että näistä voisi vaihteeksi tehdä vaikka curryn. Kiinteät potut sopivat siihen erinomaisesti.
Siitä sitten soveltamaan. Kyytipojaksi paprikaa, itämaisia mausteita, tomaattisoosia ja kermaa. Hyvää tuli, vaikka itse sanonkin!
Perunacurry
6:lle
Valmistusaika n. 30 min
1 isohko sipuli
2 valkosipulinkynttä
2 tl curryjauhetta
1 tl jauhettua tai raastettua tuoretta inkivääriä
1 tl kuminansiemeniä
1 tl jauhettua korianteria
1/2 tl jauhettua kardemummaa
4–6 kiinteää perunaa (kuorineen)
suolaa
500 g paseerattua tomaattia
chilikastiketta
vettä
1 punainen paprika
1 vihreä paprika
2 tlk säilöttyjä mustasilmäpapuja
2 dl kaurakermaa
Kuori ja pilko sipuli ja valkosipulinkynnet. Pese perunat ja pilko kuutioiksi. Kuumenna isolla paistinpannulla reilu loraus rypsiöljyä ja lisää sipuli-valkosipulisilppu sekä mausteet. Kuullota hetki. Lisää perunanpalat sekä suolaa ja sekoita. Lisää paseerattu tomaatti, chilikastike sekä hieman vettä ja sekoita. Kuumenna kiehuvaksi. Hauduta kannen alla keskilämmöllä välillä sekoitellen n. 20 minuuttia, kunnes perunat ovat kypsiä. Huuhdo paprikat, poista siemenkodat ja pilko. Valuta ja huuhtele pavut. Lisää paprikat, pavut ja kaurakerma pannulle ja sekoita. Kuumenna kiehuvaksi. Tarkista maku, lisää suolaa tarvittaessa. Tarjoa basmatiriisin kanssa.
[…] Nakkikastike Parsakaali-quornpasta Kesäkurpitsa-quornpasta Massaman curry Shahi tofu Palak tofu Linssipata Papufajitat Kikhernepata Curry bowl Pinaatti-tofupiirakka Kikherne-tomaattikeitto Soijabolognese Makaronilaatikko Bataattikeitto Porkkana-kikhernekeitto Härkisrisotto quornrisotto Härkiskiusaus Vihreä linssikeitto Mustapapu-tomaattikeitto Nakkisoppa Linssi-makkarapata Parsakaali-savutofupasta Vohvelit Pinaattipannukakku Beanit-wokki Beanit-risotto Perunacurry […]