Vegaaninen pasha

Vegaaninen pashaYksi pääsiäisen hyvistä puolista on, että voi syödä aamiaiseksi pashaa. Syömme sitä tänään varmaan myös lounaaksi ja päivälliseksi. Aah!

Tänä vuonna tein ensimmäistä kertaa vegaanista pashaa. Mukailin reseptin tästä Valamon luostarin perinteisestä ohjeesta, mutta lisäilin vähän omia mausteita. Tykkään nimittäin voimakkaasta sitruksen mausta ja siitä, että pashan seassa on paljon sattumia. Tuli oikein hyvää – juuri niin tuhtia ja rasvaista kuin pitääkin.

Tällä reseptillä syntyy aika pieni pasha, joka tuottaa iloa kahdelle hengelle muutamalla aterialla. Jos on koko suku ruokittavana, kannattaa tuplata ainekset.

Vegaaninen pasha
200 g soijarahkaa (esim. Alpro Go On)
2 dl soijajugurttia
100 g pehmeää vegaanista margariinia (esim. Sunnuntai)
1,25 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
n. 0,75 dl sitruunamehua
1 sitruunan raastettu kuori
rusinoita
mantelilastuja
hillottua appelsiininkuorta

Vaahdota rasva ja sokerit. Vatkaa soijarahka seokseen. Lisää soijajugurtti ja sitruunamehu ja sekoita tasaiseksi. Lisää raastettu sitruunankuori sekä rusinoita, mantelilastuja ja hillottua appelsiininkuorta maun mukaan.

Vuoraa lävikkö tai esimerkiksi raastinrauta harsokankaalla. Kaada pashaseos harsokankaan päälle. Taittele kankaan liepeet pashaseoksen päälle ja laita päällimmäiseksi pieni paino, esimerkiksi pieni lautanen. Laita ”pashamuotti” syvälle kautaselle, kulhoon tms. laidalliseen astiaan ja laita jääkaappiin valumaan vuorokaudeksi. Kun pasha on valmista, kumoa se tarjoilulautaselle. Tarjoile pääsiäisaterian jälkiruokana, kahvipöydässä – tai vaikkapa aamiaisella.

Yksi kommentti artikkeliin ”Vegaaninen pasha

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.