Suklaamousse on ihana, mutta petollinen jälkiruoka. Ilmava koostumus saa sen vaikuttamaan kevyeltä, mutta raskaan aterian päätteeksi tuhti mousse voi olla korsi, joka katkaisee kamelin selän. Käytä siis varoen!
Vegaaninen suklaamousse
6:lle
6 rkl aquafabaa (paputölkin säilykelientä)
1 rkl sitruunamehua
1 dl sokeria
1 prk (n. 2 dl) vispautuvaa soijakermaa
(1 pussi vegegel-jauhetta)
100 g tummaa suklaata
Sulata suklaa mikrossa puolella teholla. Vatkaa soijakerma niin tiiviiksi vaahdoksi kuin suinkin mahdollista. Vatkaa erillisessä kulhossa aquafaba kovaksi vaahdoksi. Kaada sitruunamehu ja sokeri vaahdon sekaan ja jatka vatkaamista, kunnes vaahto on todella tiivistä ja kiiltävää. Sekoita sulatettu suklaa varovaisesti aquafabavaahtoon. Lisää soijakermavaahto ja sekoita varovasti tasaiseksi.
Jaa mousse jälkiruokamaljoihin ja laita jääkaappiin asettumaan pariksi tunniksi. Tarjoile kylmänä.
Mousse säilyy hyvin jääkaapissa myös seuraavaan päivään.
Vinkki: Jämäkämpää moussea saat, jos hyydytät kerman ennen vatkaamista. Vispaa kattilassa yksi pussillinen vegegel-jauhetta kylmään soijavispikermaan. Kuumenna kiehuvaksi koko ajan vispaten. Kaada seos kuumankestävään astiaan ja hyydytä kylmässä. Vatkaa hyydytetty soijakerma samaan tapaan kuin muutenkin vaahdottaisit kerman.
[…] Suklaamousse […]
[…] Suklaamousse Marjaparfait ja […]