Teki mieli vaihteeksi vähän retroilla. Tiikerikakku on varmaan ensimmäinen kuivakakku, jonka olen oppinut leipomaan, ja reseptikin lienee peräisin yläasteajoilta. Muuntelin perinnereseptin vegaaniseksi, ja kakku onnistui oikein hyvin. Oli mehevää ja maukasta. Itse asiassa pitäisikin leipoa kuivakakkuja useammin – aina sitä nimittäin hämmästyy huomatessaan, miten hyviä ne ovat.
Vegaaninen tiikerikakku
Taikina sopii pieneen kuivakakkuvuokaan tai pitkulaiseen vuokaleipävuokaan
Valmistusaika n. tunti
125 g pehmeää margariinia
2 dl sokeria
1,5 dl soijajugurttia
3/4 dl soijamaitoa
2 tl vaniljasokeria
2 tl leivinjauhetta
3 dl vehnäjauhoja
2 rkl kaakaojauhetta
Vaahdota margariini ja sokerit sähkövatkaimella. Vatkaa soijajugurtti sekaan vähän kerrallaan. Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään ja lisää puolet jauhoseoksesta taikinaan kauhalla tai puuhaarukalla sekoittaen (älä vatkaa). Lisää soijamaito, sekoita. Lisää loput jauhoista ja sekoita tasaiseksi.
Ota n. kolmasosa taikinasta toiseen kulhoon ja sekoita siihen kaakaojauhe.
Rasvaa ja korppujauhota kuivakakkuvuoka. Nostele vuokaan vuorotellen tummaa ja vaaleaa taikinaa. Kun kaikki taikina on kakkuvuuassa, tasoita pinta tasaiseksi.
Peitä kakkuvuoka leivinpaperilla. Paista 180 asteessa uunin alaosassa n. 45 minuuttia. Kokeile kypsyyttä sukkapuikolla ennen kuin otat kakun uunista. Kun puikkoon ei tartu taikinaa, kakku on kypsää. Paistoaika voi vaihdella uunista riippuen.
Anna kakun jäähtyä vähän aikaa ennen kuin kumoat sen. Tarjoile jäähtyneenä.
Hei! Olen tehnyt tällä ohjeella kakkua nyt pari kertaa, kiitos ohjeesta, se on todella hyvä 😍
Kiva kuulla! 😊