Vegaaninen tiikerikakku

Teki mieli vaihteeksi vähän retroilla. Tiikerikakku on varmaan ensimmäinen kuivakakku, jonka olen oppinut leipomaan, ja reseptikin lienee peräisin yläasteajoilta. Muuntelin perinnereseptin vegaaniseksi, ja kakku onnistui oikein hyvin. Oli mehevää ja maukasta. Itse asiassa pitäisikin leipoa kuivakakkuja useammin – aina sitä nimittäin hämmästyy huomatessaan, miten hyviä ne ovat.

Vegaaninen tiikerikakku
Taikina sopii pieneen kuivakakkuvuokaan tai pitkulaiseen vuokaleipävuokaan

Valmistusaika n. tunti

125 g pehmeää margariinia
2 dl sokeria
1,5 dl soijajugurttia
3/4 dl soijamaitoa
2 tl vaniljasokeria
2 tl leivinjauhetta
3 dl vehnäjauhoja
2 rkl kaakaojauhetta

Vaahdota margariini ja sokerit sähkövatkaimella. Vatkaa soijajugurtti sekaan vähän kerrallaan. Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään ja lisää puolet jauhoseoksesta taikinaan kauhalla tai puuhaarukalla sekoittaen (älä vatkaa). Lisää soijamaito, sekoita. Lisää loput jauhoista ja sekoita tasaiseksi.

Ota n. kolmasosa taikinasta toiseen kulhoon ja sekoita siihen kaakaojauhe.

Rasvaa ja korppujauhota kuivakakkuvuoka. Nostele vuokaan vuorotellen tummaa ja vaaleaa taikinaa. Kun kaikki taikina on kakkuvuuassa, tasoita pinta tasaiseksi.

Peitä kakkuvuoka leivinpaperilla. Paista 180 asteessa uunin alaosassa n. 45 minuuttia. Kokeile kypsyyttä sukkapuikolla ennen kuin otat kakun uunista. Kun puikkoon ei tartu taikinaa, kakku on kypsää. Paistoaika voi vaihdella uunista riippuen.

Anna kakun jäähtyä vähän aikaa ennen kuin kumoat sen. Tarjoile jäähtyneenä.

2 kommenttia artikkeliin ”Vegaaninen tiikerikakku

  1. Hei! Olen tehnyt tällä ohjeella kakkua nyt pari kertaa, kiitos ohjeesta, se on todella hyvä 😍

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.