Vegaaninen lasagne

Vegaaninen lasagneLasagne on ollut minulle ruuanlaiton valkoinen valas – monet kerrat olen sitä yrittänyt, ja koskaan se ei ole onnistunut. Erityisesti juustokastikkeeseen en ole koskaan saanut juuri oikeanlaista koostumusta. Siitä on aina tullut liian liurua.

Vaan tänäänpä onnistui! Ai että oli hyvää. Lapsetkin söivät kuin huomista ei olisi.

Näemmä vegaanisista juustoista saa juuri sopivan täyteläisen kastikkeen. Violifen pizzajuusto on mielestäni pizzan päällä aivan kamalaa, mutta juustokastikkeeseen se sopii täydellisesti.

Kauhea näpertäminenhän lasagnessa on, ja sen päälle vielä lähes tunti uunissa, joten ei tästä mitään arkiherkkua tai edes joka viikonlopun sunnuntairuokaa tule. Mutta ainakin on nyt sitten vaihtoehtona repertuaarissa.

Vegaaninen lasagne
10:lle

Valmistusaika n. 1 h 30 min

Bolognesekastike
6 dl soijarouhetta
6 dl kasvislientä (kiehuvaa vettä + 1,5 kasvisliemikuutiota)
3 valkosipulinkynttä
1 sipuli
1 l (2 prk) paseerattua tomaattia
n. 2 rkl tomaattipyreetä
mustapippuria
basilikaa, timjamia
paprikajauhetta
oliiviöljyä paistamiseen

Juustokastike
8 dl soijamaitoa (makeutettua)
25 g margariinia
2 rkl vehnäjauhoa
200 g (1 pkt) Violife pizzajuustoa raastettuna
225 g (1 prk) Tofutti-soijatuorejuustoa
ripaus suolaa
valkopippuria, jauhettua muskottipähkinää

Lisäksi
Täysjyvälasagnelevyjä
Violife Prosociano-juustoa raastettuna

Valmista bolognesekastike: Sekoita soijarouhe kiehuvaan kasvisliemeen ja anna nesteen imeytyä. Kuori ja pilko sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuumenna isolla paistinpannulla loraus oliiviöljyä. Lisää reilusti paprikajauhetta sekä sipuli- ja valkosipulisilppu ja kuullota. Lisää soijarouhe ja sekoita hyvin. Lisää paseerattu tomaatti ja tomaattipyree. Mausta mustapippurilla, basilikalla ja timjamilla ja sekoita hyvin. Kuumenna kiehuvaksi ja käännä sen jälkeen levyltä lämpö pois ja jätä kannen alle hautumaan.

Valmista juustokastike: Sulata margariini isossa paksupohjaisessa kattilassa. Sekoita jauhot sulaneeseen margariiniin. Lisää soijamaito. Kaada ensin hiukan maitoa ja sekoita tasaiseksi. Lisää sen jälkeen loput. (HUOM! Kannattaa tosiaan käyttää makeutettua soijamaitoa. Makeuttamattomasta tulee jotenkin ikävän makuinen kastike.) Kuumenna. Lisää juustot ja sekoita, kunnes ne ovat sulaneet kokonaan. Mausta muskottipähkinällä, valkopippurilla ja ripauksella suolaa.

Kokoa lasagne: Levitä ison uunivuuan pohjalle kerros lasagnelevyjä. Kaada päälle puolet bolognesesta ja levitä tasaisesti. Levitä päälle lasagnelevyjä. Huolehdi, että levyt ovat tiiviisti hiukan limittäin ja ettei reunoille jää rakoja. Kaada päälle puolet juustokastikkeesta ja levitä tasaisesti. Kerrosta päälle lasagnelevyjä, loput bolognesesta, lasagnelevyjä ja loput juustokastikkeesta. Ripottele pinnalle hiukan Prosociano-raastetta.

Paista 225 asteessa uunin alaosassa n. 50 minuuttia. Tarjoile kuumana.

3 thoughts on “Vegaaninen lasagne

  1. Kokemukseni mukaan nyhtökaura imee ruuasta kaiken nesteen, joten en laittaisi sitä lasagneen. Härkis maistuu aika voimakkaasti pavuille ja koostumus on vähän mössömäinen. Jos siitä tykkää, on varmasti ihan hyvä vaihtoehto. Itse tykkään bolognesessa eniten soijarouheesta.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s