Nyhtökauraburgeri, bataattiranskalaiset ja vegeaioli

Nyhtökauraburger bataattiranskalaiset vegeaioliTuntui kuin yksisarvinen olisi ilmestynyt keittiöömme Graalin malja selässään. Onnistuimme nimittäin vihdoin löytämään kaupasta nyhtökauraa.

Perjantain kunniaksi päätin tehdä nyhtiksestä kunnon mättöaterian. Vähän näpertämistä siinä oli, mutta ai jessus, että tuli hyvää. Ja nyt on tolkuton ähky.

Nyhtökauraburgerit
2:lle

Valmistusaika n. 10 min

2 isoa sämpylää
250 g nude-nyhtökauraa
tomaattipyreetä
ruohosipulia
mustapippuria
basilikaa
suolaa
savutofuviipaleita
tomaattiviipaleita
valkosipulisuolakurkkuviipaleita
vegeaiolia (ohje alempana)

Halkaise ja paahda sämpylät. Kuumenna paistinpannulla reilu loraus oliiviöljyä ja lisää nyhtökaura sekä reilu tujaus tomaattipyreetä. Kuumenna koko ajan sekoitellen. Jos nyhtis vaikuttaa kuivalta, lisää hiukan vettä pannulle. Mausta ruohosipulisilpulla, basilikalla, mustapippurilla ja ripauksella suolaa.

Jaa nyhtökaura tasan kahdelle sämpylänpuolikkaalle. Lusikoi päälle reilusti vegeaiolia. Asettele päälle tomaatinviipaleet, suolakurkkuviipaleet ja savutofuviipaleet ja lopuksi sämpylöiden toiset puolikkaat. Tarjoile bataattiranskalaisten (ohje alla) ja vegeaiolin kanssa.

Vegeaioli
Resepti on mukailtu Ruokakonttuuri-blogin ohjeesta
valmistusaika n. 5 min

3 rkl aquafabaa (paputölkin säilykelientä)
2,5 dl rypsiöljyä
1 valkosipulinkynsi silputtuna
1 tl dijon-sinappia
2 tl sitruunamehua
ripaus suolaa
ripaus valkopippuria

Valuta paputölkistä säilykeliemi ja sekoita se tasaiseksi. Mittaa sauvasekoittimen astiaan 3 ruokalusikallista lientä. Lisää muut aineet astiaan. Upota sauvasekoittimen terä astian pohjalle, käynnistä sekoitin ja nosta terää hitaasti ylöspäin, kunnes majoneesi on valmista.

Majoneesin voi valmistaa myös ilman valkosipulia ja maustaa jollakin muulla. Silloin sitruunamehun voi korvata yhdellä teelusikallisella viinietikkaa.

Bataattiranskalaiset
2:lle

Valmistusaika n. 30 min

1 iso bataatti (n. 700 g)
oliiviäöljyä
maissijauhoa
sormisuolaa

Kuori bataatti. Leikkaa se n. 1 cm paksuisiksi viipaleiksi ja leikkaa viipaleista n. 1 cm levyisiä suikaleita. Taputtele suikaleet kuiviksi talouspaperilla.

Vuoraa leivinpelti leivinpaperilla. Kaada leivinpaperille reilu loraus oliiviöljyä. Pyörittele bataattisuikaleet öljyssä. Ripottele suikaleiden päälle hieman maissijauhoa ja pyörittele vielä niin, että jauho levittyy tasaisesti. Asettele suikaleet tasaisesti pellille.

Paista uunin keskiosassa kiertoilma-grilliasetuksella n. 15–20 minuuttia. Kääntele suikaleita paistamisen aikana siinä vaiheessa, kun ne ovat ruskistuneet yhdeltä puolelta.

Mausta kypsät ranskikset sormisuolalla ja tarjoile heti vegeaiolin kanssa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s