Vegaaniset vohvelit

Vegaaniset vohvelit

Vohvelit ovat kivaa sunnuntairuokaa silloin, kun on aika laiska olo, kaipaa runsaasti rasvaa ja sokeria/suolaa eikä ole kovin isoa joukkoa ruokittavana. (Isossa joukossa kaikilla menee hermo, kun joutuu odottelemaan pitkään.)

Semmoinen sunnuntai oli pari viikkoa sitten. Teimme vohveleita sekä suolaisella että makealla täytteellä. Vegaanisesta taikinasta tuli erityisrapeita yksilöitä – sanoisin, että parempia kuin perinteisellä reseptillä. Valitettavasti tosin jouduimme toteamaan, että uuden vohveliraudan osto on edessä, sillä osapuilleen 20 vuotta vanha peli alkaa olla tiensä päässä.

Vegaaniset vohvelit
2:lle

Valmistelut n. 15 min, paisto syömisen yhteydessä
Taikina
1 dl kikhernejauhoja
2,5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
0,5 tl suolaa
1 dl soijajugurttia
5 dl soijamaitoa
1–2 rkl rypsiöljyä
sinistä Keijua tms. vegaanista margariinia paistamiseen

Suolaiset lisukkeet, esim.
kaurafraichea
merileväkaviaaria

Makeat lisukkeet, esim.
soijajäätelöä
soijavispiä
vaahterasiirappia

Sekoita kuivat aineet keskenään ja sitten soijamaitoon. Lisää soijajugurtti ja rypsiöljy ja sekoita tasaiseksi. Lämmitä vohvelirauta ja paista taikinasta vohveleita: lisää raudalle nokare margariinia ja sulje raudan kansi hetkeksi aikaa, sitten avaa kansi, kaada raudalle taikinaa, sulje kansi ja odota merkkivaloa. Toista sama jokaisen vohvelin kohdalla. Vohvelit kannattaa syödä sitä mukaa, kun valmistuvat, niin ne pysyvät kuumina ja rapeina. Kokeile erilaisia suolaisia ja makeita lisukkeita.

Yksi kommentti artikkeliin ”Vegaaniset vohvelit

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.