Vegaaninen mutakakku

Kävimme ystävien luona sunnuntaibrunssilla. Osapuilleen 45 minuuttia ennen lähtöä tuli mieleen, että tekee mieli suklaakakkua. Bongasin Taikinainen-blogista vegaanisen mutatakun reseptin, jossa paistoaika oli n. 20 minuuttia. Hyvin oli aikaa, eli ei kun leipomaan. Tuunasin reseptiä sen verran, että laitoin hieman enemmän suklaata, koska yleensä enemmän suklaata on parempi kuin vähemmän. Helppoa oli, hyvää tuli, ja kaikki meni. Kuvaa ei ehtinyt ottaa todistusaineistoksi.

Tämä toiminee hyvin myös gluteenittomana versiona, jolloin vehnäjauhon tilalle laitetaan sama määrä gluteenitonta jauhoa ja 1 rkl psylliumjauhetta.

Vegaaninen mutakakku
Valmistusaika n. 40 min

2 dl vehnäjauhoja (tai gluteenitonta jauhoa + 1 rkl psylliumia)
1½ dl ruokokidesokeria
1 dl kaakaojauhetta
ripaus suolaa
1 tl ruokasoodaa
1 tl vanilijasokeria
1 dl öljyä
2 dl soijamaitoa
100 g vegaanista tummaa suklaata sulatettuna
1 rkl omena- tai valkoviinietikkaa
Sekoita kuivat aineet keskenään. Kaakaojauhe kannattaa siivilöidä, jotta ei jää kökkäreitä. Lisää soijamaito ja ruokaöljy ja sekoita hyvin. Lisää sulatettu suklaa. Lopuksi lisää viinietikka ja sekoita tasaiseksi.
Pingota leivinpaperi irtopohjavuuan reunan ja pohjan väliin ja voitele vuoka maidottomalla margariinilla. Levitä taikina vuokaan tasaisesti. Paista uunin alaosassa 175 asteessa n. 20 minuuttia. Jäähdytä ennen tarjoilua ja koristele tomusokerilla.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s