Pinaatti-tofupiirakka (vegaaninen)

Pinaatti-tofupiirakkaTuli käytyä jo toisella piknikillä viikon sisään, ja taas piti miettiä, mitäs ruokaa sitä pakkaisi mukaan. Päätin soveltaa pinaatti-fetapiirakan tyyppisen pinaatti-tofupiirakan. Käytin Taifun-merkkistä basilikamarinoitua tofua, joka sopi hyvin yhteen pinaatin kanssa ja oli sopivan suolaista. Myös saman merkin rosso-tofu voisi toimia hyvin.

Piirakka maistui piknikseurueelle hyvin – siitäkin huolimatta, että se hölskyi polkupyörän kyydissä aika tavalla.

Pinaatti-tofupiirakka
4:lle ateriaksi, n. 10:lle naposteltavaksi

Valmistusaika n. 30 min

Piirakkapohja
150 g pehmeää maidotonta margariinia
4,5 dl vehnäjauhoja (tai gluteenittomia jauhoja, esim. puhdaskaura)
0,25 tl suolaa
0,5 dl kylmää vettä

Täyte
3 pss pakastepinaattia
2 valkosipulinkynttä
1 dl soijajugurttia
Basilikaa, suolaa, mustapippuria
200 g basilikamarinoitua tofua

Valmista pohja: Sekoita suola ja jauhot keskenään. Nypi jauhoseos margariinin kanssa murumaiseksi seokseksi. Lisää hieman vettä ja puristele tasaiseksi. Laita taikina liinan alla jääkaappiin lepäämään siksi aikaa, kun uuni kuumenee.

Rasvaa ja korppujauhota piirakkavuoka. Painele taikina tasaisesti vuuan pohjalle ja reunoille. Pistele piirakkapohjaan haarukalla reikiä. Esipaista uunin alatasolla 225 asteessa 5 minuuttia.

Valmista täyte: Sulata pinaatit ja valuta niistä ylimääräinen neste pois siivilässä. Kuori ja pilko valkosipulinkynsi. Sekoita valkosipuli, soijajugurtti ja mausteet pinaatin joukkoon. Levitä seos tasaisesti piirakkapohjalle. Paloittele tofu kuutioiksi ja ripottele kuutiot tasaisesti täytteen päälle. Painele niitä hieman, jotta ne uppoavat täytteen sekaan.

Paista vielä n. 15 minuuttia uunin alatasolla 225 asteessa, kunnes täyte on hyytynyt ja piirakan reunat ovat ruskettuneet kauniisti. Tarjoile lämpimänä tai kylmänä.

2 kommenttia artikkeliin ”Pinaatti-tofupiirakka (vegaaninen)

Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.