Piti laittaa lounaaksi pinaattilettuja. Sitten tulikin niin ihana hellepäivä, että päätimme lähteä retkelle Suomenlinnaan. Ja niinpä lettujen sijaan teinkin pienen pinaattipannarin, jota on helpompi syödä retkivarusteilla.
Pannarista riittää kahdelle lounaaksi tai useammalle naposteltavaksi. Kun tuplaat reseptin, saat normaalin pellillisen pannukakkua.
Vegaaninen pinaattipannukakku
2:lle
Valmistusaika n. 30 min
70 g maidotonta margariinia sulatettuna
0,5 l soijamaitoa
1 dl soijajauhoa
0,5 tl suolaa
vehnäjauhoja
1,5 pussia pakastepinaattia sulatettuna
Sekoita sulatettu margariini ja soijamaito isossa kulhossa. Vispaa sekaan soijajauho ja suola. Lisää vehnäjauhoja sen verran, että taikina paksuuntuu, mutta on edelleen juoksevaa. Valuta sulatetuista pinaateista ylimääräinen neste siivilässä ja sekoita taikinan joukkoon.
Voitele keskikokoinen uunivuoka margariinilla ja kaada taikina vuokaan. Paista uunin keskiosassa ensin 10 minuuttia 250 asteessa ja sitten 20 minuuttia 200 asteessa.
Tarjoile lämpimänä tai kylmänä puolukkahillon kanssa.
[…] Nakkikastike Parsakaali-quornpasta Kesäkurpitsa-quornpasta Massaman curry Shahi tofu Palak tofu Linssipata Papufajitat Kikhernepata Curry bowl Pinaatti-tofupiirakka Kikherne-tomaattikeitto Soijabolognese Makaronilaatikko Bataattikeitto Porkkana-kikhernekeitto Härkisrisotto quornrisotto Härkiskiusaus Vihreä linssikeitto Mustapapu-tomaattikeitto Nakkisoppa Linssi-makkarapata Parsakaali-savutofupasta Vohvelit Pinaattipannukakku […]