Tänään on koko päivän satanut ihan kaatamalla. Pienemmät perheenjäsenet alkoivat kiipiä seinille ja muksia toisiaan jo aamupäivällä, joten keksin ohjelmanumeroksi leipomisen. Nuorimmainen halusi porkkanakuppikakkuja, ja sehän sopi. Tulipa samalla muunnettua tämäkin luottoresepti kokonaan vegaaniseksi.
Ei siihen paljoa tarvittu, koska olen tehnyt kuorrutusta soijatuorejuustosta monesti ennenkin. Kananmunien tilalle laitoin taikinaan soijajugurttia, ja hyvin toimi.
Vegaaniset porkkanakuppikakut
n. 32 kpl
Valmistusaika n. tunti
Taikina
2 dl oliiviöljyä
4 dl sokeria
4 dl soijajugurttia
4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl ruokasoodaa
2 tl kanelia
1 tl neilikkaa
1 tl kardemummaa
1 tl suolaa
2 dl suolattuja cashewpähkinöitä rouhittuna
500 g porkkanoita raastettuna
Kuorrutus
125 g pehmeää margariinia
200 g Tofutti-soijatuorejuustoa
2 rkl sitruunamehua
n. 4 dl tomusokeria
Valmista taikina: Sekoita öljy ja sokeri. Lisää joukkoon jugurtti ja sekoita tasaiseksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää siivilän läpi taikinaan. Lisää pähkinärouhe ja porkkanaraaste ja sekoita.
Vuoraa muffinssipelti paperisilla muffinssivuuilla. Nostele taikinaa lusikalla vuokiin. Paista 225-asteisen uunin keskitasolla n. 15 minuuttia, kunnes kypsiä.
Valmista kuorrutus: Vatkaa margariini, soijatuorejuusto ja sitruunamehu tasaiseksi massaksi. Vatkaa tomusokeri sekaan vähän kerrallaan (jos laitat kaiken yhdellä kertaa, se pöllyää pitkin seiniä).
Kun kakkuset ovat kunnolla jäähtyneet, pursota kuorrutusta niiden päälle tyllalla.
Kuppikakut voi hyvin pakastaa ja sulattaa mikrossa puolella teholla. Laita ne ensin lautasella tms. tasaisella alustalla pakastimeen. Kun ne ovat jäätyneet, voit laittaa niitä pussiin tms. päällekkäin kuorrutuksen sotkeentumatta.