Tämä viikonloppu on mennyt juhliessa kahden eri organisaation 40- ja 20-vuotisjuhlia. Kaksi päivää jatkuneen iloisen piletyksen jälkeinen sunnuntaiaamu ei ole sitä hehkeintä aikaa ihmisen elämässä, ja kyseinen tilanne vaatii rasvaa ja hiilihydraatteja.
Väkästin jääkaapin perälle jääneistä jämäaineksista vegaanisia lettuja. Varsin hyviä tuli, joskin taikinan koostumusta piti vielä vähän tuunailla kesken paistamisen. Sekin tuli havaittua, että letuista tulee rapeampia, kun ne paistaa margariinissa eikä voissa. Kaikenlaista!
Vegaaniset jugurttiletut
2:lle
Valmistusaika n. 20 min
3 dl kaurajugurttia (Oatly Havregurt)
2 dl soijamaitoa
2 rkl soijajauhoa
1/2 tl suolaa
vehnäjauhoja
leivontamargariinia paistamiseen
Sekoita ainekset keskenään. Lisää vehnäjauhoja sen verran, että letut pysyvät kasassa. Jugurtti tekee taikinasta tosi paksua, mutta siitä ei pidä tulla liian jämäkkää.
Paista letut 7-reikäisellä pikkulettupannulla. Tarjoile kuumana mansikkahillon tai vaahterasiirapin kanssa.