Banaani-pekaanimuffinssit

Banaani-pekaanimuffinssitHarva asia voi maistua kovin pahalta, jos siinä on banaania, pekaanipähkinöitä ja vaahterasiirappia. Tämä ajatus johtotähtenäni läksin harjoittamaan kokeellista leivontaa.

Syntyi muffinsseja, jotka toimivat sellaisenaan, jos et niin välitä makeasta, ja kuorrutuksen kera puolestaan, jos välität nimenomaan makeasta. Ei pöllömpää!

(Sivumennen sanoen: pekaanipähkinät olivat aivan törr-ke-än kalliita lähikaupassamme. Jos tiedät Helsingissä paikan, jossa niistä ei tarvitse maksaa yli kolmea euroa pikkupikkupussista, otan mielelläni vinkkejä vastaan. Olisi nimittäin joskus kiva kokeilla myös pekaanipiirakkaa.)

Banaani-pekaanimuffinssit
n. 26 kpl

Valmistusaika n. tunti

Taikina
3 munaa
1,5 dl sokeria
1,5 dl ruokokidesokeria
2 tl vaniljasokeria
6,5 dl jauhoja
2,5 tl leivinjauhetta
150 g voita sulatettuna
1,5 dl maitoa
2 kypsää banaania
2 rkl vaahterasiirappia
70 g pekaanipähkinöitä

Kuorrutus
200g maustamatonta tuorejuustoa
100 g pehmeää voita
1 tl vaniljasokeria
2 rkl vaahterasiirappia
3 dl tomusokeria

Vatkaa munat ja sokerit kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään ja lisää taikinaan jauhoseos, maito ja voisula. Sekoita tasaiseksi. Läiski pähkinäpussia pöydänreunaan muutama kerta niin, että pähkinät menevät palasiksi. Muussaa banaanit. Lisää taikinaan pähkinät, banaanimössö ja vaahterasiirappi. Sekoita tasaiseksi.

Vuoraa muffinssipellin kolot paperisilla vuuilla. Nostele taikinaa lusikalla vuokiin. Paista uunin keskiosassa 200 asteessa n. 15 minuuttia, kunnes muffinssit ovat hyvin kohonneita ja pinnalta kauniin kullanruskeita. Jäähdytä muffinssit.

Valmista kuorrutus: Vatkaa voi, tuorejuusto, vaniljasokeri ja vaahterasiirappi tasaiseksi massaksi. Vatkaa tomusokeri sekaan varovasti – käytä sähkövatkaimen pienintä tehoa, sillä muuten tomusokeri lentelee ympäri keittiötä.

Kun muffinssit ovat jäähtyneet, pursota kuorrutusta niiden päälle – ja sitten mumps ja maiskis!

Muffinssit kestävät hyvin pakastamista. Ne kannattaa jäädyttää ensin tasaisella alustalla ja laittaa sitten pussiin. Kuorrutus kestää varovaisen sulatuksen mikroaaltouunissa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s