Sitruunajuustokakku

SitruunajuustokakkuEn tiedä, tuliko tästä paras ikinä leipomani kakku, mutta kirkkaasti top 10:een se kyllä kuuluu. Aika lailla täydellinen makean, happaman ja kermaisen liitto. En oikein keksi muuta sanottavaa. Kokeile itse, niin tiedät.

Sitruunajuustokakku
Valmistusaika n. 45 min

Pohja
150 g perhmeää voita
0,75 dl sokeria
3,5 dl jauhoja

Juustotäyte
200 g maustamatonta tuorejuustoa
2 dl kermaviiliä
0,5 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1 sitruunan raastettu kuori
2 munaa

Sitruunatahna
2 sitruunan mehu
3 dl vettä
1,5 dl sokeria
3 rkl perunajauhoja
3 munankeltuaista
2 rkl voita

Valmista pohja: Nypi voi ja sokeri yhteen. Lisää jauhot ja nypi tasaiseksi murumaiseksi seokseksi. Laita jääkaappiin vetäytymään.

Valmista juustotäyte: Vatkaa kaikki ainekset sähkövatkaimella tasaiseksi seokseksi.

Kiinnitä irtopohjavuuan pohjan ja reunan väliin leivinpaperi. Painele taikina tasaisesti vuuan pohjalle ja reunoille. Kaada juustotäyte pojan päälle. Paista 225 asteessa uunin keskiosassa n. 15 minuuttia, kunnes täyte on hyytynyt. Jäähdytä.

Valmista sitruunatahna: Mittaa kaikki ainekset kattilaan. Kuumenna koko ajan sekoittaen, kunnes seos sakeutuu. Levitä tasaisesti hieman jäähtyneen juustotäytteen päälle.

Jäähdytä kakku kunnolla ennen tarjoilua. Mmmmmm.

Yksi kommentti artikkeliin ”Sitruunajuustokakku

  1. Juustokakku vaikuttaa hyvältä reseptiltä. Kuitenkin nimetä päällyste sitruunaTahnaksi on hieman hämmentävä: valmistustekniikan ja raaka-aineiden perusteella oikeampi nimi on sitruunakiisseli. Tahna tuo mieleen aina putkilot, hammashoidot sekä erilaiset mätitahnat etc.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.