Mansikkamuffinssit

Olin ennen joulua suklaalakossa useamman viikon, mutta huijasin sen verran, että leivoin ja söin aika monta suklaakakkua. Puolustuksekseni voin tosin todeta, että kyseiselle ajanjaksolle mahtuivat muun muassa puolison ja vanhimman lapsen syntymäpäivät sekä tuparit, joten ei (kaikkia) niitä kakkuja pelkkään suklaanhimoon tehty.

Tuli kuitenkin todettua, että suklaakakkuunkin on mahdollista kyllästyä. Piti välillä saada jotakin raikasta ja marjaisaa, ja tuli mieleen kokeilla, mitä pakastimesta löytyvästä mansikkasurvoksesta saisi aikaiseksi. Tällä kertaa syntyi pehmeän ja hiukan kesäisen makuisia mansikkamuffinsseja. Maistuivat jopa vanhimmalle lapsellekin, vaikka hän ei yleensä suostu syömään mitään, missä on marjoja.

Mansikkamuffinssit
n. 22 kpl

valmistusaika n. 50 min

3 munaa
3 dl sokeria
1,5 dl maitoa
150 g voita sulatettuna
6 dl vehnäjauhoja
2,5 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
n. 50 g valkosuklaata
n. 2,5 dl sokeroitua mansikkasurvosta

Vaahdota munat ja sokeri. Sekoita jauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri keskenään. Lisää jauhoseos, maito ja voisula taikinaan ja sekoita tasaiseksi. Pilko valkosuklaa isolla veitsellä pikku palasiksi ja sekoita taikinaan. Lisää mansikkasurvos ja kääntele taikinan joukkoon niin, ettei se sekoitu kokonaan, vaan taikina jää ”raidalliseksi”.

Vuoraa muffinssipelti paperivuuilla ja nostele taikinaa lusikalla vuokiin. Paista 200 asteessa uunin keskitasolla n. 15 minuuttia, kunnes muffinssit ovat pinnalta kauniin kullanruskeita.

Jäähdytä ennen tarjoamista.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s