Lehtikaali-fetapiirakka

Lehtikaali-fetapiirakkaMinulla on jo pitkään ollut mielessä, että pitäisi kokeilla tehdä lehtikaalista jotakin. Olen näiden ruokatrendien kanssa vähän hidas hämäläinen – hoksaan uudet raaka-aineet vasta ajan kanssa.

En ole hetkeen aikaan tehnyt piirakkaa, joten lehtikaalipiirakkaa läksin sitten laittamaan. Kaveriksi fetaa, tomaattia ja vanhaa cheddaria.

Tuli oikein hyvä makuyhdistelmä, mutta sen opin, että lehtikaalia pitää höyryttää hiukan pidempään kuin valko- tai parsakaalia. Lehtikaalin lehdet ovat aika jytyä tavaraa.

Piirakka sopii hyvin myös gluteenitonta tai vehnätöntä ruokavaliota noudattavalle, kun pohjaan käyttää puhdaskaurajauhoja ja muistaa korppujauhottaa piirakkavuuan gluteenittomilla korppujauhoilla.

Lehtikaali-fetapiirakka
4:lle

Valmistusaika n. 40 min

Piirakkapohja
150 g pehmeää voita
4,5 dl jauhoja (vehnää tai esim. puhdaskauraa)
0,25 tl suolaa
0,5 dl kylmää vettä

Täyte
150 g lehtikaalia
1 tomaatti
200 g fetaa
kourallinen vahvaa juustoraastetta (esim. cheddar, emmental)
2 dl maitoa
2 munaa
mustapippuria
basilikaa, oreganoa

Valmista piirakkapohja: Nypi jauhot ja suola voin kanssa murumaiseksi seokseksi. Lisää vesi ja sekoita kädellä puristellen tasaiseksi. Laita liinan alle jääkaappiin vetäytymään siksi aikaa, kun uuni lämpiää.

Voitele ja korppujauhota pyöreä piirakkavuoka. Painele taikina tasaisesti vuuan pohjalle ja reunoille. Viimeistele reunat haarukalla painelemalla ja pistele haarukalla reikiä taikinapohjaan. Esipaista uunin alatasolla 220 asteessa n. 7 minuuttia.

Kuumenna isossa kattilassa tilkka vettä ja ripaus suolaa. Höyrytä lehtikaalin lehtiä muutama minuutti, kunnes ne ovat hieman pehmenneet. Pilko lehdet isolla veitsellä.

Huuhtele tomaatti ja leikkaa lohkoiksi. Vispaa maito ja munat yhteen ja mausta mustapippurilla, basilikalla ja oreganolla.

Asettele lehtikaalin lehdet tasaisesti piirakkapohjalle. Ripottele päälle tomaattilohkot ja murustele feta niiden päälle. Kaada munamaito tasaisesti piirakkavuokaan. Lopuksi ripottele pinnalle juustoraaste. Paista uunin keskiosassa 220 asteessa n. 20 minuuttia, kunnes juusto on ruskettunut nätisti.

Tarjoile kuumana sellaisenaan tai esimerkiksi quinoan tai salaatin kanssa.

One thought on “Lehtikaali-fetapiirakka

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s