Quorn-kookoscurry

Olen hurahtanut quorniin nyt ihan totaalisesti. Kokeilin sitä ensimmäisen kerran pari viikkoa sitten, ja nyt joka viikko ruokaostoksia suunnitellessani mieleen tulee, mitä kaikkea hyvää quornista voisi tehdä.

Tällä viikolla kokeilin, miten quorn sopii thaimaalaistyyliseen kookoscurryyn. No arvaa vaan! Lahjomattoman lapsiraadin vanhin jäsen, joka on samalla kaikkein varovaisin uusien ruokien maistelussa, julisti, että tämä oli parasta ruokaa ikinä. Nuorimmainen, jolla on menossa kaikki maistuu pahalta -vaihe, söi myöskin lautasensa tyhjäksi valittaen ainoastaan herneenpaloista. Keskimmäisen osalta en ehtinyt rekisteröidä koko syömistapahtumaa, koska hän vetäisee sapuskansa valoa nopeammin.

Näiden kokeilujen perusteella voi siis jo todeta, että quorn on erinomaista lapsiperheen perusmuonaa. Mikä parasta, se on sen verran tuhtia ja täyttävää, että se sammuttaa tehokkaasti myös kasvavien miehenalkujen pohjattoman nälän.

Quorn-kookoscurry
Riittää 5-henkiselle perheelle kahdeksi päiväksi

Valmistusaika n. 30 min

600 g (2 pss) pakastettuja quornkuutioita
2 isoa porkkanaa
1 rasia herneenpalkoja
2 valkosipulinkynttä
1 tl jauhettua korianteria
1 tl curryjauhetta
n. 3 rkl osterikastiketta
2 dl kookosmaitoa
2 dl ruokakermaa
(makeaa chilikastiketta)
limettimehua
hedelmätuoremehua

Kuori ja pilko valkosipulinkynnet. Laita paistokasariin reilu loraus rypsiöljyä, valkosipulisilppu, curry, korianteri ja osterikastike. Kuumenna ja hämmennä hetki. Lisää quornkuutiot. Sekoita hyvin. Kuumenna keskilämmöllä kannen alla välillä sekoitellen, kunnes quornkuutiot ovat lämmenneet läpikotaisin. Lisää tarvittaessa öljyä, sillä quorn imee sitä kuin, noh, sieni.

Kuori porkkanat ja leikkaa ohuiksi tikuiksi. Huuhtele herneenpalot ja leikkaa keskeltä kahtia. Lisää porkkanat ja herneenpalot paistokasariin, sekoita hyvin. Lisää tarvittaessa hieman osterikastiketta, jotta vihanneksetkin saavat makua. Hauduta hetki.

Lisää kookosmaito ja kerma. Sekoita hyvin. Mausta reilulla lorauksella limettimehua ja n. 3 ruokalusikallisella hedelmätuoremehua. Jos haluat kastikkeesta tulisempaa, lisää myös makeaa chilikastiketta. Hauduta muutama minuutti, kunnes porkkanat ovat hiukan pehmenneet.

Tarjoile nuudelien kanssa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s