Kukkakaali-vuohenjuustokeitto

Kukkakaali-vuohenjuustokeittoAah, nyt on taas se aika vuodesta, kun kaupoista saa tuoretta, kotimaista kukkakaalia. Se on tietysti herkullista ihan raakana naposteltuna tai keitettynä voisulan kanssa, mutta päätin kuitenkin tehdä sosekeittoa, josta riittää useammalle päivälle.

Ruokaisuutta soppaan tulee perunasta ja valkopavuista ja pehmeyttä vuohenjuustosta ja kermasta. Erittäin namia!

Kukkakaali-vuohenjuustokeitto
Iso satsi – riittää perheelle useammaksi päiväksi

Valmistusaika n. 30 min

iso kukkakaali
n. 800 g jauhoisia perunoita (esim. puikula)
1 sipuli
3 valkosipulinkynttä
1 tl curryjauhetta
1 tl korianterijauhetta
suolaa
2 tlk säilöttyjä isoja valkoisia papuja
150 g pehmeää vuohenjuustoa
2 dl ruokakermaa
mustapippuria
timjamia, rakuunaa

Kuori ja pilko sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuumenna 4 l soppakattilassa tilkka ruokaöljyä ja lisää curry, korianteri sekä sipuli- ja valkosipulisilppu. Huuhtele kukkakaali ja pilko kattilaan (HUOM! Käytä myös lehdet). Kuumenna ja kääntele aineksia hetki. Lisää vettä osapuilleen kattilan puoleen väliin ja laita levylle kuumenemaan. Lisää 1 tl suolaa.

Kuori perunat ja pilko isoiksi paloiksi. Lisää kattilaan. Huuhtele pavut ja lisää nekin kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä n. 15 minuuttia, kunnes perunat ja kukkakaalit ovat pehmenneet.

Ota keitto pois liedeltä ja soseuta sauvasekoittimella. Lisää kerma ja vuohenjuusto ja mausta pippurilla, rakuunalla ja timjamilla. Sekoita tasaiseksi ja tarkista maku. Lisää tarvittaessa suolaa ja pippuria.

Tarjoile kuumana leivän kera.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s