Sitruunakakku (lemon loaf)

Sitruunakakku lemon loafKesälomalla vietimme muutaman päivän Lontoossa. Yhdellä monista kahvilakäynneistä mutustelin teen kyytipoikana sitruunalla maustettua kuivakakkua, nimeltään lemon loaf. Sitähän piti ilman muuta kokeilla kotioloissa!

Nuorempana leivoin paljon kuivakakkuja. Itse asiassa ensimmäinen ihan itse tekemäni leipomus saattoi hyvin olla tiikerikakku. Viime vuosina on kuitenkin tullut tehtyä enemmän piirakoita, muffinsseja ja moussekakkuja – ja tietenkin pullia. Kahviloissakaan ei liiemmin kuivakakkuihin törmää. Mutta itse asiassa ne kyllä ansaitsisivat uuden tulemisen. Kuivakakussa on jotakin hienostuneen pidättyväistä. Ne tyydyttävät makeanhimon sillä tavalla eleettömästi. Pala kuivakakkua teen kanssa on kuin aikamatka lapsuuden mummolaan. (Vaikka en kyllä muista oman mummoni koskaan leiponeen kuivakakkua, sämpylöitä ja charlotte russea kylläkin…)

Sitruunakakku
Valmistelut n. 15 min, paistoaika n. tunti

150 g pehmeää voita
2,5 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
4 munaa
4,5 dl jauhoja
2 tl leivinjauhetta
1,5 dl maitoa
1 sitruunan raastettu kuori
1 pkt sukaatteja

Vaahdota voi ja sokerit. Vatkaa munat sekaan yksitellen. Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään ja lisää puolet jauhoseoksesta taikinaan. Sekoita hyvin. Lisää maito ja sekoita. Lisää loput jauhoista sekä sitruunankuoriraaste ja sukaatit. Sekoita tasaiseksi, mutta älä vaivaa.

Voitele ja korppujauhota vuokaleipävuoka. Kaada taikina vuokaan ja levitä tasaisesti. Peitä vuoka leivinpaperilla. Paista kakkua uunin alaosassa 180 asteessa n. tunti. Anna jäähtyä ennen kumoamista. Tarjoile jäähtyneenä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s