Kesäinen marjamoussekakku (myös maidoton)

Kesäinen marjamoussekakkuNyt eletään sitä aikaa kesästä, kun edellisen kesän pakastemarjat pitäisi syödä pois pakastimesta tekemään tilaa tämän kesän herkuille. Ihanaan moussekakkuun voi laittaa mitä vain marjoja pakastimessa vielä sattuu pyörimään. Se vaatii hieman näpertelyä, mutta lopputulos on sangen palkitseva.

Kakun voi tehdä myös maidottomana ja jopa vegaanisena. Tuorejuustolle löytyy Tofutti-niminen kasvispohjainen korvike, rahkan sijaan voi käyttää soijajugurttia ja vispikerman korvata kaura- tai soijavispillä. Liivatteelle on kasvisperäisiä vaihtoehtoja, kuten Vegegel-hyytelöimisaine sekä hyytelösokeri. Korvaavat aineet on merkitty sulkeisiin ainesosalistaan.

HUOM! Jos käytät kaupasta ostettuja ulkomaisia pakastemarjoja, kuumenna ne ennen käyttöä.

Marjamoussekakku
Valmistelut n. 30 min, hyydytys n. 3 h

Pohja
200 g piparkakkuja (huom, tarkista ainesosat maidon, kananmunan ym. osalta)
75 g voita (maidotonta margariinia)

Moussetäyte
4 dl pakastemarjoja
200 g tuorejuustoa (Tofuttia)
2 dl rahkaa (soijajugurttia)
2 dl vispikermaa (kaura- tai soijavispiä)
1 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
5 liivatelehteä (vegegeliä / hyytelösokeria paketin ohjeen mukaan)
tilkka marjamehua

Kiille
2 dl vahvaa marjamehua
3 tl sokeria
3 liivatelehteä (vegegeliä / hyytelösokeria paketin ohjeen mukaan)

Päälle
n. 5 dl pakastemarjoja

Jauha piparkakut tehosekoittimella jauhoksi. Sulata voi. Sekoita voi ja piparkakkujauhe keskenään. Kiinnitä leivinpaperi irtopohjavuuan reunan ja pohjan väliin. Painele voi-muruseos tasaisesti vuuan pohjalle.

Valmista moussetäyte: Laita liivatteet kylmään veteen pehmenemään. Vatkaa vispikerma vaahdoksi ja vatkaa sekaan rahka ja tuorejuusto. Soseuta marjat sauva- tai tehosekoittimella ja lisää kerma-rahka-juustoseokseen. Lisää sokerit ja sekoita tasaiseksi. Puristele liivatelehdistä ylimääräinen vesi pois. Kuumenna marjamehu ja sulata liivatelehdet mehun sekaan. Kaada liivateseos moussetäytteen joukkoon voimakkaasti sekoittaen. Sekoita tasaiseksi ja kaada mousse kakkuvuokaan.

Peitä kakkuvuoka lautasella ja laita pakastimeen hyytymään reiluksi tunniksi. Valmista sillä aikaa kiille: Laita liivatelehdet kylmään veteen pehmenemään. Kuumenna marjamehu, lisää sokeri ja sulata liivatelehdet mehun sekaan. Sekoita tasaiseksi. Laita jääkaappiin n. puoleksi tunniksi, kunnes seos on paksuuntunut, mutta on edelleen juoksevaa. Tällä tavoin kiille ei valu ulos kakkuvuuan raoista.

Kun kakun moussetäyte on hyytynyt, levitä pakastemarjat tasaisesti moussen päälle ja kaada kiilleliemi tasaisesti marjojen ja moussen päälle. Hyydytä jääkaapissa kannen alla vielä reilu tunti.

Tarjoa kylmänä kahvin tai teen kanssa (kuohuviinikin käy!).

One thought on “Kesäinen marjamoussekakku (myös maidoton)

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s