Palak paneer

Palak paneerIntialainen keittiö tarjoaa valtavasti mahdollisuuksia kasvissyöjälle. Minulla on vaikka kuinka monta suosikkia, ja yksi niistä on palak paneer – pinaattimuohennos, jossa on seassa hampaissa narskuvia juustonpaloja.

Päätin kokeilla, miten herkku onnistuisi kotioloissa. Pitkällisen googlailun jälkeen – variaatioita klassikkoreseptistä löytyy vaikka millä mitalla – päädyin kokeilemaan Garam Masala -blogin ohjetta. Kuten aina, hieman piti soveltaa, koska kaapistani löytyi osa mausteista hieman eri muodossa ja niin edelleen.

Ruuasta tuli hyvää, tosin maku oli parhaimmillaan vasta parin päivän jääkaapissa seisomisen jälkeen, jolloin aromit olivat saaneet syvyyttä. Valmistuskin oli varsin helppoa, joskaan ihan pikaruokaa tämä ei ole, koska maku paranee hauduttamalla.

Maidotonta tai vegaanista ruokavaliota noudattava voi korvata kotijuuston tofulla. Silloin se kannattaa lisätä jo aikaisemmassa vaiheessa, jotta se ehtii imeä makua muhennoksesta.

Palak paneer
5:lle

valmistusaika n. 40 min

3 tomaattia
2 sipulia
3 valkosipulinkynttä
2 tl kuminansiemeniä
2 tl garam masalaa
2 tl inkiväärijauhetta
5 pss pakastepinaattia
chilikastiketta
suolaa
500 g (2 rasiaa) kotijuustoa (tai tofua)

Halkaise tomaatit ja poista siemenet. Kuori sipulit. Soseuta tomaatit ja sipulit tehosekoittimella. Kuori ja pilko valkosipulinkynnet. Kuumenna paistokasarissa tilkka rypsiöljyä sekä kuminansiemenet, inkivääri, garam masala ja valkosipulisilppu. Lisää tomaatti-sipulisose. Sekoita hyvin. Hauduta kannen alla matalalla lämmöllä, kunnes öljy erottuu soseesta.

Lisää pakastepinaatit ja sekoittele, kunnes ne ovat sulaneet. Lisää chilikastiketta ja suolaa. Hauduta kannen alla n. 15 minuuttia. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa chiliä ja/tai suolaa. Maun pitäisi olla melko lempeä, ei hiuksianostattavan tulinen.

Pilko kotijuusto kuutioiksi. Lisää muhennokseen juuri ennen tarjoilua ja sekoita.

Tarjoile basmatiriisin ja naan-leivän kanssa.

Advertisement

2 kommenttia artikkeliin ”Palak paneer

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.